U utorak počinje Sarajevo Open 2010

Radiosarajevo.ba
U utorak počinje Sarajevo Open 2010

U Sarajevu u utorak počinje glavni turnir teniskog ATP Challengera "BH Telecom Indoors 2010".

Ovaj challenger treći je u nizu teniskih turnira, koji se u posljednjih mjesec dana održavaju u Sarajevu.

U glavnom žrijebu su 32 igrača, a prvi nosilac je Slovak Karol Beck, 88. igrač na ATP listi. Na turniru će, zahvaljujući pozivnicima organizatora, nastupiti i četiri bh. tenisera - Aldin Šetkić, Ismar Gorčić, Mirza Bašić i Tomislav Brkić.

"I ovaj put imat ćemo veoma kvalitetan turnir, jedan od najjačih Challengera u BiH. Listu nosilaca predvodi Slovak Beck, a na turniru će da nastupi i Dominik Hrbaty, nekada 12. igrač na ATP listi. Tu su i četvorica Davis Cup reprezentativaca BiH, koji će, nadam se, odbraniti prošlogodišnje bodove i nastaviti seriju uspjeha u ovoj sezoni", izjavio je direktor turnira Senad Hadžimešić na pres-konferenciji.

Prvi na teren od bh. tenisera izaći će Brkić i Šetkić, koji će večeras u prvom kolu dublu igrati protiv Kanađanina Duclosa i Italijana Galvanija. Nakon toga će nastupiti Bašić i Gorčić protiv Hrvata Skugora i Zovke.

Natup bh. tenisera u pojedinačnoj konkurenciji očekuje se u srijedu.

Nagradni fond turnira je 30.000 dolara. Pobjedniku će pripasti nagrada od 4.300 dolara i 80 ATP bodova.

Ulaz za posjetioce turnira je besplatan pa organizatori očekuju veliki broj gledalaca, posebno prilikom nastupa bh. tenisera.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije