U ponedjeljak počinje 'Sarajevo Open 2011'

Radiosarajevo.ba
U ponedjeljak počinje 'Sarajevo Open 2011'


Sarajevo će deveti put zaredom biti domaćin teniskog ATP Challenger turnira. U glavnom gradu BiH od 7. do 13. marta bit će održan 9. BH Telecom Indoors "Sarajevo Open 2011.".

S obzirom na listu učesnika, organizatori smatraju da je ovogodišnji Challenger najjači dosad. U glavnom žrijeb turnira su trojica igrača iz Top 100 ATP liste, a prvi nosilac je Slovenac Blaž Kavčić, 83. igrač svijeta. Pored njega nastupit će Bugarin Grigor Dimitrov, koji je u trenutku prijave bio na 84., a sada zauzima 78. mjesto, te Francuz Nicolas Mahut (89.).

Organizator je odlučio da sve specijalne pozivnice uruči bh. teniserima, pa se u Sarajevu očekuje da nastupe igrači koji trenutno brane boje BiH u Davis Cupu.

"Nažalost, termin turnira poklopio se s odigravanjem meča Davis Cupa. Stoga će biti teško našim igračima da se u kratkom roku adaptiraju sa zemljane na tvrdu podlogu. Zbog toga je svoj nastup u singlu otkazao prvi bh. reket Aldin Šetkić, koji će nastupiti samo u dublu s Amerom Delićem", kazao je direktor turnira Senad Hadžimešić na današnjoj konferenciji za novinare.

Po njegovim riječima, mogao bi doći u pitanje i nastup ostalih bh. tenisera.

"Zatražili smo od ATP-a da našim igračima bude dozvoljen nastup u utorak ili srijedu. Supervizor ATP-a u Sarajevo će doći u ponedjeljak i o tome dati konačan sud. Zasad smo dogovorili jedino da Amer Delić nastupi u srijedu, a za ostale bh. igrače sačekat ćemo odluku ATP-a", dodao je Hadžimešić.

Kvalifikacije za turnir počinju već danas, a organizator je odlučio da u žrijeb uvrsti i veliki broj mladih bh. igrača. Oni će nastupom na jednom profesionalnom turniru imati priliku a dođu do prvih bodova na ATP listi.

Turnir se održava u dvorani "Mirza Delibašić" KSC Skenderija. Nagradni fond je 30.000 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije