Novak Đoković dobio fantastične vijesti

2
Radiosarajevo.ba
Novak Đoković dobio fantastične vijesti
Foto: EPA-EFE / Đoković će braniti titulu u Melbourneu

Sjajne vesti stižu za Novaka Đokovića iz Velike Britanije, gdje je Vlada te zemlje donijela novi zakon vezan za putovanja u vremenu koronavirusa.

Od 11. februara pa nadalje će i nevakcinisani moći da uđu u Veliku Britaniju, što praktično znači da će Novak Đoković moći da dođe u London kako bi igrao na Wimbledonu.

To je u britanskom parlamentu obznanio državni sekretar Grant Shapps, prenose mediji.

Čampara traži tematsku sjednicu Skupštine KS, uputio inicijativu: "Mora postojati odgovornost"

Čampara traži tematsku sjednicu Skupštine KS, uputio inicijativu: "Mora postojati odgovornost"

"Ukinućemo sva testiranja na COVID-19 potpuno vakcinisanim pojedincima koji stižu u Englesku od 11. februara pa nadalje. Oni koji budu stizali u Englesku, a nisu potpuno vakcinisani moraće da odrade test prije polaska ovamo i PCR test dva dana nakon dolaska u Englesku. Svi putnici će i dalje morati da popune neophodne formulare", naveo je Shapps u saopštenju.

Podsjećamo, vlasti Australije su nakon dvosedmične drame donijele odluku o deportaciji Novaka Đokovića iz ove zemlje iz razloga što nije vakcinisan, a što je osnovni preduvjet za ulazak u ovu državu.

Time je ostao uskraćen za nastup na Australian Openu, a u medijima su se pojavile informacije kako će istu sudbinu doživjeti i na ostalim Grand Slamovima ukoliko se ne vakciniše, no čini se da to možda i neće biti tako...

Wimbledon će početi 27. juna i trajat će do 10. jula ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije