Tomaš Berdych na koljenima: Damir Džumhur slavio protiv sedmog igrača svijeta

Radiosarajevo.ba
Tomaš Berdych na koljenima: Damir Džumhur slavio protiv sedmog igrača svijeta

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas je u drugom kolu ATP turnira u Monte Carlu igrao s Čehom Tomašom Berdychom. Naš teniser upisao je veliku pobjedu protiv sedmog igrača svijeta rezultatom 2:1, po setovima 6:4, 6:7 i 6:3 nakon dva i pol sata igre. 

Džumhur je dobro otvorio meč i već u prvom gemu namučio je Tomaša Berdycha, ali do breaka na servis Čeha nije mogao. Naš teniser nije imao mnogo problema da zadrži svoj servis, pa je nakon sedam minuta igre rezultat bio izjednačen. Prvu break loptu Berdych je imao u četvrtom gemu, ali je nije uspio iskoristiti, pa je Džumhur izjednačio rezultat na 2:2. 

Oba tenisera uspjela su sačuvati svoj servis gem u petom, odnosno šestom gemu, a potom smo vidjeli i prvi break. Najbolji bosanskohercegovački teniser iskoristio je svoju break priliku, a potom u osmom gemu i potvrdio break. Mogao je Džumhur riješiti pitanje pobjednika prvog seta i na servis Tomaša Berdycha, ali nije iskoristio dvije break prilike. 

Imao je Berdych i break loptu na servis Damira Džumhura u desetom gemu prvog seta, ali je naše teniser uspio spasiti i doći do vodstva od 1:0 u ovom meču. Džumhur je prvi set riješio u svoju korist nakon 46 minuta igre. 

Drugi set Tomaš Berdych otvara kao i prvi. Nije dozvolio Damiru da dođe do break prilike i poveo je s 1:0 u drugom setu. Nove break prilike Berdych je imao u drugom gemu drugog seta, a ovaj put ih je uspio iskoristiti i doći do vodstva od 2:0. U trećem gemu drugog seta Berdych nije izgubio niti jedan poen i došao je do vodstva od 3:0 u drugom setu. 

Džumhur je četvrti gem uspio riješiti u svoju korist i tako prekinuti seriju Čeha. Oba tenisera sačuvala su peti i šesti gem, pa je Berdych sačuvao break prednosti u drugom setu. Nakon 27 minuta igre u drugom setu rezultat je bio 4:2 za Čeha. U sedmom gemu, Damir Džumhur je došao do prve break lopte u drugom setu. Jedna je bila dovoljna, pa je Damir neutralizirao break prednosti koji je imao teniser iz Češke Republike. U osmom gemu Džumhur je potvrdio break i izjednačio rezultat na 4:4. 

Tomaš Berdych uspio je osvojiti gem na svoj servis, a isto je napravio i Džumhur pa je rezultat nakon 42 minute igre u drugom setu bio izjednačen (5:5). Imao je Berdych u 11. gemu drugog seta prednost 40:0, ali je Džumhur s četiri uzastopna poena došao do break prilike. Berdych nije dozvolio da Džumhur napravi break, pa se pobjednik drugog seta tražio u tie-breaku. Berdych je tie-break riješio u svoju korist rezultatom 7:1.

Džumhur odlično otvara treći set i osvaja svoj servis-gem. Isto je napravio i Berdych, a break lopti nije bilo ni u naredna dva gema, pa je rezultat nakon 20 minuta igre u trećem setu bio izjednačen (2:2). Džumhur u petom gemu trećeg seta na svoj servis dolazi do vodstva od 3:2, a potom pravi break i dolazi na korak do pobjede protiv Čeha. 

Uspio je Džumhur potvrditi break prednosti i povesti sa 5:2 u trećem setu. Do kraja meča oba tenisera su osvojila po jedan gem, pa je Džumhur na kraju treći set riješio u svoju korist rezultatom 6:3. Posebna drama viđena je u devetom gemu trećeg seta, a nakon nekoliko break lopti za Berdycha, Džumhur je svoju drugu meč loptu iskoristio i upisao veliku pobjedu protiv sedmog tenisera svijeta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije