Tipsarević upitan za Wimbledon

Radiosarajevo.ba
Tipsarević upitan za Wimbledon

U subotu je srbijanski teniser Janko Tipsarević igrao peti finale nekog ATP turnira. I nakon tog meča, finala u Eastbourneu, i dalje čeka premijerni naslov u karijeri...

Zbog povrede prepona lijeve noge Tipsarević je predao meč u, praktički, posljednjem gemu susreta. Naime, u tom trenutku je Seppi vodio 7-6(5), 3-6, 5-3, a Srbin je uz vidno šepanje došao do mreže i pružio ruku Talijanu i prije posljednjeg poena.

Kod 4-3 u trećem setu se Tipsarević poskliznuo i ozlijedio.

"Tada, kada sam se poskliznuo, došao sam do suca i pitao ga što je sve potrebno da prekine meč", rekao je Tipsarević, koji je ranije tražio prekid meča jer se, po njegovom mišljenju, nije dobro vidjelo na terenu.

"Znam da se ovdje na Otoku mečevi igraju do kasno, ali to je slučaj kada je vrijeme sunčano. Sada je bilo oblačno, za mene je vidljivost stvarno bila slaba, te se meč morao prekinuti prije kraja. Ali, sudija je samo ponavljao da se sve super vidi."

U 1. kolu Wimbledona Tipsarević, inače 23. nositelj, bi trebao igrati protiv hrvatskog tenisera Ive Karlovića, ali ova povreda stavlja veliki upitnik na taj meč.

"Ne izgleda dobro i sumnjam u nastup u Wimbledonu. Idem na ultrazvuk, pa ću vidjeti", završio je Tipsarević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije