Tipsarević opet predao, Karlović ide dalje

Radiosarajevo.ba
Tipsarević opet predao, Karlović ide dalje


Srbijanski teniser Janko Tipsarević, 23. nositelj Wimbledona, predao je meč 1. kola Ivi Karloviću pri rezultatu 7-5, 3-1 za hrvatskog tenisera.

Tipsarević upitan za Wimbledon 

Ovaj meč počeo je u ponedjeljak, ali je bio prekinut nakon samo jednog gema zbog kiše. U nastavku u utorak, Karlović je pružio dobru igru, Tipsareviću nije dopustio niti jednu break-loptu.

U drugom setu, hrvatski teniser je još jednom oduzeo servis Tipsareviću u četvrtom gemu. Nakon toga je Tipsarević predao dvoboj.

Očito se Tipsarević nije dovoljno oporavio, barem ne u toj mjeri da bi mogao izdržati napore zahtjevnih mečeva u tri osvojena seta, pa je relativno brzo odustao.

Karlović u osam servis-gemova zabio čak 14 asova.

Inače, Karlović i Tipsarević su jedini prethodni meč odigrali ove godine u Delray Beachu, na tvrdoj podlozi. Tada je slavio srpski teniser nakon dva tie-breaka.

Karlović na ATP listi trenutno zauzima 144. mjesto. Lani je zbog povrede  propustio Wimbledon, a prije dvije godine je stigao do četvrtfinala, što mu je i najbolji rezultat u karijeri na Grand Slam turnirima.

U 2. kolu će Karlović igrati protiv pobjednika meča između francuskog veterana Arnauda Clementa i Poljaka Lukasza Kubota.

Rezultati teniskog Grand Slam turnira u Wimbledonu (23,6 miliona dolara):

1. kolo:
Gilles Simon (Fra/15) - Edouard Roger-Vasselin (Fra) 4:6, 6:4, 6:3, 7:6 (3);
Ivo Karlović (Hrv) - Janko Tipsarević (Srb) 7:5, 3:1, predaja;
Juan Ignacio Chela (Arg) - Marinko Matosevic (Aus) 6:4, 6:4, 6:7 (6), 6:2;
Guillermo Garcia-Lopez (Špa) - Andrej Golubov (Kaz) 6:3, 6:3, predaja;
Sergij Stahovski (Ukr) - Daniel Cox (VBr) 6:2, 6:4, 6:4;
Robin Haase (Hol) - Pere Riba (Špa) 6:4, 6:4, 6:4;

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije