Teniski savez RS-a će tužiti TSBiH

Radiosarajevo.ba
Teniski savez RS-a će tužiti TSBiH


Teniski savez Republike Srpske će podnijeti tužbu u vezi s nepravilnostima u radu Teniskog saveza Bosne i Hercegovine, odlučeno je na sjednici Predsjedništva TS RS, koja je u utorak održana u Banjaluci, pišu Nezavisne.

"U narednom periodu ćemo formirati komisiju koja će informisati advokate u vezi s ispitivanjem nezakonitosti u radu Teniskog saveza BiH. Odlučeno je da advokatski tim podnese zvaničnu tužbu u vezi sa finasijskim i drugim nepravilnostima u radu TS BiH, te da svi dokumenti budu proslijeđeni Tužilaštvu BiH i da budu poslata prijava poreskim organima koji bi trebalo da izvrše kontrolu poslovanja Teniskog saveza BiH", rekao je Saša Trivić, v.d. sekretara Teniskog saveza RS.

Na 18. sjednici Predsjedništva usvojen je finansijski izvještaj za 2010. godinu, plan rada za 2011. godinu, izvještaj s Prvenstava RS i BiH, a Predsjedništvo je informisano o aktivnostima u vezi s kontaktima s Međunarodnom teniskom federacijom. Takođe, formirana je komisija koja ima zadatak da pripremi novi statut, koji bi trebalo da bude na usvajanju na redovnoj sjednici Skupštine, koja će biti održa na krajem marta.

Članovi Predsjedništva odlučili su da prijedlozi za kandidate za organe u TS BiH budu dostavljeni nakon usvajanja novog statuta. Među cijeljevima u 2011. godini su promocija mini-tenisa i formiranje teniskih kampova, a na sjednici su predstavljeni i planovi razvoja u periodu od 2011. do 2015. godine.

Teniski savez RS pokrenuo je svoju internet stranicu www.tenisrs.org na kojoj se mogu naći vijesti iz domaćeg, ali i svjetskog tenisa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije