Teniseri ponudili odlične partije

Radiosarajevo.ba
Teniseri ponudili odlične partije


Četvrto kolo Australian Opena, ljubiteljima bijelog sporta ponudilo je četiri zanimljiva meča u kojima su slavili Marin Čilić, Rafael Nadal, Andy Murray, te Andy Roddick. Pobjedama nad Del Potrom, Karlovićem, Isnerom, odnosno Fernando Gonzalesom pobjednička četvorka obezbijedila je plasman u četvrtfinale.

U dosadašnjem dijelu najzanimljiviji meč ponudili su Marin Čilić i četvrti nositelj ATP-a Argentinac Juan Martin Del Potro. U Heisense Areni ovaj meč trajao je čak 4 sata i 38 minuta, jer se zbog neizvjesnosti u četiri odigrana seta, morao zaigrati i odlučujući peti.

Del Porto je prvi set završio u svoju korist sa 7:5, ali se u nastavku Čilić budi te osvaja naredna dva seta i to drugi sa 6:4 i treći 7:5. Čilić je imao priliku u četvrtom setu dobiti meč, ali je nije iskoristio. Rezultatom 7:5 Del Potro je uspio izboriti peti set. Hrvat je uprkos snažnom otporu protivnika odlučujući set uspio rješiti u svoju korist slaveći rezultatom 6:3. Čilić je tako obezbijedio plasman u četvrtfinale gdje ga na terenu očekuje Andy Roddick.

Njegov sunarodnjak Ivo Karlović u četvrtom kolu imao je manje uspjeha i sreće. U susretu protiv branitelja naslova Australian Opena Rafaela Nadala nije uspio izaći kao pobjednik, te je za njega ovo takmičenje završeno. Ravnopravna borba i čak 28 asova nisu mogli rezultirati pobjedom, u poređenju sa bezbroj grešaka koje je napravio. Iskoristivši Karlovićeve slabosti Nadal je u četiri seta slavio i to 6:4, 4:6, 6:4, 6:4. Drugi nositelj u nastavku će igrati protiv Andyja Murraya, koji je u ovom kolu bio bolji od Johna Isnera.

Leteći Britanac, kako Marraya nazivaju lako je došao do pobjede nad najškolovanijim teniserom na Touru. Amerikanac Inser se do samog kraja prvog seta borio lavovski, ali je naposlijetku posustao i izgubio set sa 7:6. Druga dva seta Škot je veoma lagano rješio u svoju korist sa 6:3 i 6:2, zahvaljujući činjenici da je Amerikancu zakazalo njegovo najopasnije oružje – servis.

Posljednji odigrani meč ovog kola završen je u korist Andy Roddicka, koji je u dosta neizvijesnom meču uspio savladati raspoloženog Fernanda Gonzaleza. Slično kao u duelu Del Potro – Čilić, neriješen rezultat u prva četiri, doveo je do petog seta. Roddick je najprije poveo dobivši prvi set sa 6:3, zatim ga je sa dva dobijena (6:3 i 6:4) Gonzalez prestigao. Roddick je ipak uspio doći do izjednačenja osvojivši četvrti set sa 7:5, a u samom raspletu Amerikancu nije bilo teško slaviti protiv izmorenog Čileanca i to rezultatom 6:2.

Pobjednici preostala četiri meča ovog kola, pridružiće se već poznatoj četvorci u borbi za polufinale ovog prestižnog takmičenja. Sutra će snage odmjeriti Nikolaj Davidenko – Fernando Verdasco; Roger Federer – Lleyton Hewitt; Novak Đoković – Lukasz Kubot; Jo-Wilfried Tsonga – Nicolas Almagro.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije