Talijanski teniser suspendiran na 18 mjeseci

Radiosarajevo.ba
Talijanski teniser suspendiran na 18 mjeseci
Talijanski Davis Cup reprezentativac Marco Cecchinato (23) suspendiran je na 18 mjeseci i kažnjen s 40 000 eura zbog namještanja mečeva, objavio je Talijanski teniski savez.

Cecchinato je optužen da je u listopadu prošle godine na turniru u Maroku namjestio meč protiv Poljaka Kamila Majchrzaka. Isto je učinio i u češkom Prostejovu, gdje je u paru s Lucom Vannijem igrao protiv Sergeja Betova i Mihaela Elgina.

Cecchinato je trenutačno 143. teniser svijeta i četvrti reket Italije, ali i već treći talijanski teniser koji je kažnjen zbog ilegalnog klađenja. Prije njega suspendirani su i Riccardo Accardi, te Antonio Campo. Accardi je suspendiran na 12 mjeseci i kažnjen s 20 000 eura, dok će Campo pauzirati četiri mjeseca, a mora platiti i 10 000 eura kazne.

Cecchinato je prošlog tjedna bio član talijanske reprezentacije koja je u četvrtfinalu Svjetske skupine Davis Cupa izgubila od Argentine 1-3. Međutim, nije upisao niti jedan nastup već je bio prijavljen kao četvrti igrač.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije