Švicarac se rasplakao: Emotivno obraćanje Federera na dodjeli sportskog Oscara

Radiosarajevo.ba
Švicarac se rasplakao: Emotivno obraćanje Federera na dodjeli sportskog Oscara
EPA / Roger Federer
Roger Federer na gala večeri u Monacu dobio je dva sportska Oscara, za najboljeg sportistu u 2017. i povratnika godine.

Švicarski teniser omiljeni je lik u svijetu sporta, ne samo zbog svog "vanzemaljskog" tenisa nego i ponašanja te izjava punih poštovanja prema suparnicima i navijačima.

Njegovi govori oduvijek su bili emotivni, a Federer je često u tim svojim obraćanjima znao i zaplakati ili se vidljivo suzdržavao da ne pusti suze. 

Slično je bilo i na dodjeli Oscara gdje je po peti puta proglašen najboljim, a uz to je dobio i nagradu za povratnika.

Federer je u uvodu bio na rubu suza. Prvo se zahvalio legendarnoj Martini Navratilovoj što mu je dala Oscara te i zato jer je bila zaslužna što je upoznao svoju suprugu. Švicarac je zatim dio govora posvetio Rafaelu Nadalu.

"Hvala mom rivalu Rafi. Želim mu odati priznanje. On je imao također nevjerovatnu godinu. Vodili smo velike bitke i osjećam da sam i zbog njega postao bolji igrač. Mogao je jednako tako ovdje stajati. On je nevjerovatan igrač, prijatelj i sportaš", pričao je Federer.

Nešto o nagradi.

"Apsolutna privilegija je primiti ovu nagradu, vi znate koliko mi ona znači", rekao je Federer koji se zahvalio i supruzi, roditeljima, djeci i Akademiji koja dodjeluje Oscara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije