Sretno, Zmajevi: Bh. teniseri danas protiv Holandije počinju borbu za historiju

Radiosarajevo.ba
Sretno, Zmajevi: Bh. teniseri danas protiv Holandije počinju borbu za historiju
Duelom Mirze Bašića i Robina Haasea danas od 14 sati u Zenici počet će meč Davis Cupa između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Holandije.

Žrijebom je odlučeno da ovaj meč počinje duelom Bašića i Haasea, nakon čega će u subotu svoj susret odigrati Damir Džumhur i Thiemo De Bakker, dok će isti dan u dublu svoje snage odmjeriti Tomislav Brkić i Mirza Bašić protiv Jean-Juliena Rojera i Tallona Griekspoora.

Ako bude potrebe za odigravanjem mečeva u nedjelju, posljednjeg dana zaigrat će Džumhur i Haase, te Bašić i De Bakker, odlučeno je ovim žrijebom.

Pred ovaj susret, bh. teniski Zmajevi su izrazili veliki optimizam i poručili javnosti kako se nadaju da protiv jakih Holanđana mogu slaviti. Kazali su i kako su spremni za ovaj meč, uz nadu da će sve riješiti do nedjelje.

Nakon pobjede nad reprezentacijom Poljske, ovo je historijski važan meč za reprezentaciju BiH, budući da će pobjednik ovog susreta ostvariti plasman u play-off Svjetske grupe Davis Cupa.

Mi se nadamo kako će do toga doći na kraju ovog vikenda, te da će teniseri donijeti veliko slavlje građanima BiH, a želimo mnogo sreće Mirzi Bašiću u današnjem duelu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije