Srđan Đoković: Oni su htjeli Novaka da ponize i bace na koljena, ovo je sve politika

0
Radiosarajevo.ba
Srđan Đoković: Oni su htjeli Novaka da ponize i bace na koljena, ovo je sve politika
Foto: RAS Srbija / Porodica Đoković na konferenciji

Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića, obratio se javnosti povodom situacije koja se događa u Australiji, gdje je njegov sin, inače najbolji teniser svijeta, zatvoren u hotelu Park u Melburnu, nakon što mu je onemogućen ulazak u tu zemlju jer nije imao valjane dokaze o vakcinaciji protiv koronavirusa.

Đoković čeka odluku o deportaciji, koja bi trebalo da bude donesena u ponedeljak, nakon saslušanja i zasijedanja Federalnog suda.

"Vidite ove pehare ovdje, oni pokazuju kakvom su čovjeku zabranili ulaz i kakvog čovjeka hoće da bace na koljena. Ti čuveni premijeru te čuvene daleke i prelijepe zemlje, ponašaš se u skladu sa principima koji nemaju veze sa nama i našim principima, mi smo ljudi, a ti gospodine t, rekao je Srđan Đoković.

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

Što se finalnog ishoda tiče, Novakov otac kazao je postoje tri izlaza.

"Da ga puste i priznaju grešku, da se ponize što su napravili diplomatski propust. Drugi je da ga deportuju, što bi diglo prašinu i pitanje bi bilo šta sa ostalim i treći je da vlast tamošnja kaže da su veći od Boga i svih nas i da kažu da ih je briga kako će da se vrati kući i kako će da se odigra sve ostalo. Pričaju o higijeni, sanitarnim stvarima, čovjeku koji je jedan od najzdravijih i najčistijih na svijetu, a tretiraju ga apsolutno suprotno od toga.

Isusa su razapinjali na krst, i svašta mu radili, ali on je živ i među nama i sada. I Novaka sada razapinju, rade mu sve i svašta. Moja pokojna baba je govorila "sram ih bilo kada gu**ce nemate"", naglašava Srđan.

Još je dodao da je na ovaj način ponižena cijela Srbija.

"Oni su htjeli da ga ponize, a da nije ni ušao i bace na koljena. I ne samo njega nego i našu Srbiju. Mi smo ponosan narod koji nikada nikoga nije napadao, samo se branio. To sada radi i naš Srbin, ponos i dika, naš Novak, svojim ponašanjem i odnosom prema domaćinima, organizatorima, svuda u svijetu pokazuje odakle dolazi.

Sve su mu uzeli sem telefona, ne može da se umije ili prevuče. On je zatočenik tih skotova, sram ih.

Mi smo Srbi ponosan narod i ponosimo se našim Novakom, idealnom i svjetlom na kraju tunela. To nam neće ugasiti ta politička oligarhija, ti, kako da ih nazovem, ti političari, jer ovo nema veze sa sportom", zaključio je.

Podsjetimo, Novak Đoković sinoć je sletio na aerodrom u Melbournu kako bi učestvovao na Australian Open-u. Zbog toga što ne posjeduje valjan dokaz o vakcinaciji, vlasti te zemlje nisu mu odobrile vizu pa se on sada nalazi na aerodromu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije