Spisak reprezentativki za nastup u Kairu

Radiosarajevo.ba
Spisak reprezentativki za nastup u Kairu

Selektorka teniske Fed Cup reprezentacije Bosne i Hercegovine Sanja Kovač objavila je danas spisak igračica na koje računa za naredni nastup bh. selekcije. 

Na spisku su: Mervana Jugić-Salkić, Jasmina Tinjić, Ema Burgić i Jasmina Kajtazović. 

Reprezentacija BiH nastupit će na turniru II grupe Euro-afričke u Kairu od 4. do 7. maja. Na turniru će osim reprezentacije Bosne i Hercegovine nastupiti i selekcije Armenije, Finske, Gruzije, Maroka, Portugala, Turske i Lihtenštajna, saopćeno je iz teniskog saveza BiH. 

Tinjić će igrati za BiH

Dvadesetogodišnja Tuzlanka Jasmina Tinjić tenisku karijeru nastavit će kao igračica Bosne i Hercegovine.

Svoju želju za promjenom teniskog državljanstva Tinjić je iskazala u Izjavi koju je jučer dostavila u sjedište Teniskog saveza BiH. Ona je do sada na međunarodnim turnirima nastupala kao igračica Hrvatske, saopćeno je iz Teniskog saveza BiH.

Jasmina Tinjić će biti veliko pojačanje za bh. Fed Cup reprezentaciju jer će imati pravo nastupa već narednog mjeseca na turniru II grupe Euro-afričke zone u Kairu.

Na posljednjoj WTA rang listi Tinjić zauzima 280. mjesto.

Teniski savez BiH je kod ITF i WTA već pokrenuo proceduru promjenu njenog teniskog državljanstva, tako da će se Tinjić već na narednoj rang listi pojaviti kao igračica iz Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije