Španski mediji o pobjedi Damira Džumhura: Qué le pasa a Rafa?

Radiosarajevo.ba
Španski mediji o pobjedi Damira Džumhura: Qué le pasa a Rafa?

"Nešto se dešava s Rafom. Odlazi do sudije da zatraži pauzu, ali to ugrožavana njegov nastup na Miami Mastersu. Još jedna pauza, Rafa spušta glavu. Nešto nije u redu... Medicinska ekipa kaže da je Rafa dobro i da može natrag na teren. Da li se isto dešava i sa njegovim suparnikom? Nevjerojatno. Od 40-0, break za Džumhura. Šta se dešava s Rafom?"

Tako je španski  Eurosport pratio posljednje minute historijskog meča za bh. tenis. 

Veliki Nadal nije mogao pratiti našeg Damira Džumhura. Madridski El Pais u naslov naglažšava da je Nadal posustao zbog iznimne vrućine:  

"Španac Rafael Nadal morao je danas napustiti Miami 1000 Masters, zbog fizičkih problema u trećem setu meča protiv debitanta, Bosanca Damira Džumhura.

Nakon što je osvojio prvi set, Nadal se počeo osjećati loše i zatražio liječničku pomoć u nekoliko navrata. Bosanska igrač i sam je tražio pomoć od ljekara na kraju prvog seta, s obzirom da je ovo dan intenzivne vrućine na terenima teniskog centra Crandon Park.", piše El Pais.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije