Skandal na Roland Garrosu: Dva igrača navodno igrala namješten meč

0
Radiosarajevo.ba
Skandal na Roland Garrosu: Dva igrača navodno igrala namješten meč
FOTO: Screenshot / Skandal na Roland Garrosu: Dva igrača navodno igrala namješten meč

Roland Garros službeno počinje u nedjelju, ali bi ovaj Grand Slam mogao da ima negativnu uvertiru zbog sumnje da su dva meča kvalifikacija namještena, piše francuski L'Equipe.

Naime, policija uveliko radi na istraživanju duela koji su prije četiri dana odigrali Izraelac Dudi Sela i Španac Bernabe Zapata Miralles (3:6, 0:6), a pod sumnjom je i meč između Tiaga Monteira i Tenisa Sandgrena.

Sela i Mirales su pažnju privukli zbog drugog seta u kojem je Izraelac veoma loše izgledao, pogotovo što je imao neke, blago rečeno, čudne poteze.

Je li otvoren put za imenovanje Marina Vukoje u Ustavni sud BiH?

Je li otvoren put za imenovanje Marina Vukoje u Ustavni sud BiH?

Primijećen je veliki broj uplata uživo na taj drugi set s Kipra, Armenije i Ukrajine, dok policija nije otvorila zvaničnu istragu i da je meč Monteiro - Sandgren pao pod sumnju zbog nevjerovatnog preokreta.

Brazilac je vodio 6:3 i 5:1, a zatim je drugi i treći set izgubio rezultatom 7:6.

Francuski list podsjeća i na skandal prije dvije godine tokom kojeg je uhapšena ruska teniserka Jana Sizikova.

Policija ju je privela nakon prvog meča dubla koji je igrala, a istraga protiv nje je pokrenuta u oktobru 2020. zbog tvrdnji da je meč prvog kola dubla na Roland Garrosu te godine bio namješten.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije