Šetkić trijumfom izjednačio rezultat u Davis Cupu

Radiosarajevo.ba
Šetkić trijumfom izjednačio rezultat u Davis Cupu

U drugom meču prvoga dana Davis Cupa protiv Maroka, naš reprezentativac Aldin Šetkić slavio je u meču koji je trajao četiri sata i 27 minuta. Najbolje rangirani bh. teniser odigrao je meč protiv Talal Ouahabija u kojem je slavio nakon pet odigranih setova.

Prvi set pripao je Sarajliji koji je bio bolji rezultatom 6:4, ali je u drugom setu posustao, a Marokanac izjednačava rezultat na 1:1 sa rezultatom od 2:6.

Nakon toga Ouhabi preokreće rezultat i u setu sa 5:7 dolazi u vodstvo. Ipak, Šetkić se u četvrtom setu vraća u igru i sa 6:3 izjednačava rezultat, čime je obezbijedio i igranje petog odlučujućeg seta.

Velika borba vodila se pred kraj petog seta. Nakon što je Šetkić poveo sa 4:1, prednost se do kraja rapidno topila da bi Marokanac uspio smanjiti na 5:4. Ipak, na svoj servis Šetkić je došao do dvije meč lopte (40:15), a onda i trijumfovao.

Bosna je tako ostala u igri za ukupnu pobjedu u Maroku. Reprezentacija BiH ovom pobjedom izjednačila je rezultat Davis Cupa protiv Maroka, nakon što je u prvom meču Delić poražen od El Amranija sa 3:0.

Delić poražen na otvaranju Davis Cupa


 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije