Šetkić ponovo vratio nadu

Radiosarajevo.ba
Šetkić ponovo vratio nadu


Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine je u meču prvog kola Druge grupe Euro-afričke zone Davis Cupa protiv Makedonije u Velesu izjednačila na 2:2.

Drugi bod bh. reprezentaciji donio je Aldin Šetkić, koji je u meču dugom tri sata i 15 minuta, savladao Predraga Rusevskog sa 1:6, 7:5, 6:4, 6:2.

Podsjećanja radi, nakon prvog dana Davis cupa između reprezentacija Makedonije i BiH rezultat je bio izjednačen 1:1. U uvodnom meču singla Makedonici su poveli pobjedom Predraga Rusevskog nad Ismarom Gorčićem sa 6:4, 6:2, 6:4, a rezultat je izjednačio naš najbolji teniser Aldin Šetkić, koji je bio bolji od Dimitra Grabuloskog sa 6:1, 6:4, 6:0.

Drugog dana na programu je bio dubl, a Makedonci su pobijedivši u ovom meču prešli u vodstvo od 2:1. Makedonci Predrag Rusevski i Lazar Magdinčev su rezultatom od 6:4, 6:4, 6:2 slavili nad bh. parom Ismar Gorčić/Aldin Šetkić.

U odlučujućem meču, večeras snage odmjeravaju Ismar Gorčić i Lazar Magdinčev.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije