Serena Williams se u julu vraća na teren

Radiosarajevo.ba
Serena Williams se u julu vraća na teren

Amerikanka Serena Williams trebala bi se tenisu vratiti u julu igrama na World TeamTennis turniru, javlja službena internetska stranica te lige. Prema pisanju iste Williams će 7. jula nastupiti u Washingtonu, a potom dva dana kasnije u Sacramentu. Na istom natjecanju nastupit će i njena sestra Venus.

Serena nije igrala od jula prošle godine nakon što se podvrgnula operaciji stopala. Također, u februaru ove godine morala je na hitnu operaciju kako bi joj odstranili krvni ugrušak iz pluća.

World TeamTennis je liga devet sastava koju je osnovala Billie Jean King. Svaki meč sastoji se od pet setova, a svaki od setova nudi drugačiji tenis (muški singl, muški parovi, ženski singl, ženski parovi, miješani parovi). Treneri, prije početka meča, odlučuju o poretku na koji će način setovi biti odigrani. Obično svaki igrač(ica) nastupa u barem jednom od pet setova.

Igra se od 4. do 24. jula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije