Serena Williams na hitnoj operaciji

Radiosarajevo.ba
Serena Williams na hitnoj operaciji

Američka teniserka Serena Williams hitno je u ponedjeljak smještena u bolnicu u Los Angelesu zbog plućne embolije, izjavila je njena agentica Nicole Chabot na koju se pozvao u srijedu časopis People.

"Sereni Williams je pružena hitna pomoć u medicinskom centru Cedars-Sinai u Los Angelesu", potvrdila je Nicole Chabot, otkrivši da je američka šampionka od prošle sedmice žrtva plućne embolije.

"Liječnici prate njeno stanje kako bi se izbjegle komplikacije", kazala je agentica mlađe od sestara Williams koja je u julu pobijedila u Wimbledonu.

Prema pisanju magazina People, američka teniserka  oporavlja se u bolnici Cedars gdje je podvrgnuta hitnoj operaciji krvnog ugruška u plućima.

Serena je povrijedila nogu hodajući po slomljenom staklu u jednom restoranu u Muenchenu, kratko poslije Wimbledona.

Po povratku u New York 29-godišnja teniserka se zbog povrede na nozi obratila liječnicima koji su joj dijagnosticirali plućnu emboliju, krvni ugrušak koji je začepio plućne arterije.

Zbog spomenute ozljede stopala trinaesterostruka osvajačica Grand Slam turnira podvrgnuta je najmanje dvjema operacijama, a povratak je najavljivala u Roland Garrosu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije