Serena Williams i Henin u finalu

Radiosarajevo.ba
Serena Williams i Henin u finalu

Serena Williams (Foto: Getty)

Amerikanka Serena Williams i Belgijanska Justine Henin igraće u finalu ovogodišnjeg teniskog Grand Slam Australian open turnira u Melbournu.

Kina je po prvi puta u istoriji imala dvije igračice u polufinalu jednog Grand Slam turnira, Na Li i Jie Zheng, ali ni jedna nije uspjela izboriti prvo istorijsko finale.

Serena Williams, braniteljica naslova i četverostruka pobjednica u Melbourneu, svladala je u prvom polufinalu Na Li 7-6(4), 7-6(1) nakon dva sata i dvije minute igre.

"Na Li je pokazala da je veliki, veliki borac. Svaki puta kada sam imala meč loptu ona je potezala odlične servise i sjajne udarce", komentirala je Amerikanka.

Justine Henin je puno lakše i brže pobijedila Jie Zheng, 6-1, 6-0 za samo 51 minutu igre!

Braniteljica naslova, koja će imati priliku da po peti put podigne pobjednički pehar u Melbournu, u prvom polufinalu savladala je Kineskinju Na Li rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (4), 7:6 (1), dok je Henin izbacila Zheng Jie, ali je finale izborila na daleko ubjedljiviji način.

Za samo 51 minut Belgijanka je deklasirala suparnicu, u dva seta -sa 6:1,6:0!

Henin, koja se nakon povlačenja u maju 2008. godine, tenisu vratila krajem prošle, a prvi turnir odigrala u Brisbaneu gdje je takođe došla do finala.

Willians i Henin do sada su se sastajale 13 puta. Amerikanka vodi 7:6, a interesantno je da će im ovo biti prvi međusobni duel u finalu jednog Grand Slama.

Australian Open, teniserke, polufinale:

S. Williams (1) – Li (16) 7-6(4), 7-6(1)
Henin – Zheng 6-1, 6-0

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije