Saznajemo: U Sarajevo narednog vikenda stiže poznati svjetski teniski trener

A. S.
Saznajemo: U Sarajevo narednog vikenda stiže poznati svjetski teniski trener
Twitter / Alberto Castellani iz Italije, trenirao mnoge poznate svjetske tenisere

U Sarajevo narednog vikenda stiže poznati svjetski teniski trener - Alberto Castellani iz Italije, saznaje Radiosarajevo.ba.

Ovu vijest za naš portal potvrdio je i bivši naš teniser Ismar Gorčić, koji se sada bavi trenerskim pozivom i u glavni grad Bosne i Hercegovine upravo je pozvao Castellanija da održi seminar.

Castellani je u karijeri radio sa brojnim poznatim svjetskim teniserima. Samo neki od njih su Janko Tipsarević, Ivo Karlović, Marc Rosset, Hichal Arazi, Karim Alami, George Basl, Rainer Schuettler i naš Damir Džumhur

"Da, tačno je, Castellani će doći u Sarajevo krajem naredne sedmice, a tokom vikenda će održati seminar za trenere", potvrdio je Gorčić za Radiosarajevo.ba.

Ismar Gorčić, bivši bh. teniser sada trener, sa suprugom i kćerkicom - undefined

Foto: Privatni album: Ismar Gorčić, bivši bh. teniser sada trener, sa suprugom i kćerkicom

On nam je otkrio da prijave za seminar već stižu.

"Do sada ima 30 prijavljenih. Ja na ovim seminarima insistiram da bi se educirali treneri, jer imamo ogromni teniski potencijal kod igrača. Treneri trebaju da prate nove tehnologije, nove načine treniranja, mentalne vježbe koje su na prvom mjestu u svemu, a u ovom Castellani je među najboljim trenerima na svijetu“, dodao je Gorčić za naš portal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije