Safina predala meč Azarenki

Radiosarajevo.ba
Safina predala meč Azarenki

Makar se preselila s tvrde podloge na zemljanu, serija pobjeda Bjeloruskinje Victorije Azarenke se nastavlja. Prva nositeljica teniskog WTA turnira u Marbelli se plasirala u polufinale.

Za to joj nije bilo potrebno niti osvajanje jednog seta. Naime, kod vodstva 5-1 u prvoj dionici Azarenki je meč predala nekada najbolja svjetska teniserka, Ruskinja Dinara Safina. Problemi koji su se pojavili i zbog kojih Safina nije mogla normalno igrati su bili vezani za leđa

U polufinalu će Azarenka, koja je prošle sedmice osvojila jaki WTA turnir u Miamiju, igrati protiv osme nositeljice Talijanke Sare Errani. Ona je sa vrlo jednostavnih 6-2, 6-2 svladala Rumunjku Alexandru Dulgheru.

Iznenađenje turnira je i dalje rumunjska tenisačica Irina Camelia Begu, koja je iz kvalifikacija došla sve do polufinala. U petak je sa 6-3, 6-3 bila bolja od Zakopalove. Iduća prepreka bi ipak mogla biti previsoka za Rumunjku, igra protiv ruske teniserke Svjetlane Kuznjecove.
 

WTA Marbella, četvrtfinale:


Azarenka (1) - Safina 5-1, predaja Safine

Errani (8) - Dulgheru (4) 6-2, 6-2

Begu - Zakopalova (6) 6-3, 6-3

Kuznjecova (2) - Arruabarrena 6-1, 6-2
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije