Ruska novinarka otkrila detalje koji su šokirali teniski svijet

0
Radiosarajevo.ba
Ruska novinarka otkrila detalje koji su šokirali teniski svijet
Foto: Screenshot/Instagram / Elena Ribakina

Priča koja je potresla svijet tenisa je priča teniske novinarke Sofije Tartakove gdje iznosi šokantne informacije oko jedne od najboljih teniserki Elene Ribakine.

U centur pažnje je njen prekid saradnje sa teniskim trenerom koji je iz Hrvatske Stefana Vukova. Vukov je četvrtu najbolju teniserku svijeta vodio posljednjih pet godina, ali sve ukazuje na to da se taj odnos nije najbolje završio za kazahstansku teniserku. Novinarka navodi da su problemi sa želucem i leđima samo dio problema sa zdravljem koje ima Ribakina.

Dalje se navodi kako je Ribakina pod velikim stresom i shodno time ne može nastaviti da igra. Novinarka dodaje kako je ona potpuno rastrojena i kako njeni problemi su uglavnom psihosomatske naravi. 

Velež poražen u mostarskom derbiju: Zrinjski sa Arene Rođeni nosi puni plijen

Velež poražen u mostarskom derbiju: Zrinjski sa Arene Rođeni nosi puni plijen

Ruska novinarka je istaknula kako misli da su svi problemi s kojima se Rinakina suočava rezultat nezdravog odnosa s Vukovom.

"Sve poteškoće s kojima se Ribakina suočava došle su zbog velikog pritiska povezanog s njenim bivšim trenerom Vukovom. Kažu da je Stefano zapravo došao na US Open, bio je u New Yorku, spreman nastaviti raditi s njom, ali Lena je odlučila da će prekinuti njihovu suradnju zbog vrlo teškog... Ne želim koristiti velike riječi, ali odnos njenog mentora prema njoj nije bio sasvim ispravan. Ljudi koji su bili oko nje kažu kako ju je stalno gazio, doslovno cijedio sve iz nje" ispričala je Tartakova.

Dva muškarca uhapšena u Jerusalemu: Maltretirali svećenika, objavljen i snimak

Dva muškarca uhapšena u Jerusalemu: Maltretirali svećenika, objavljen i snimak

Dodaje da teniserka nije imala sange za prekid saradnje sa trenerom i to su napravili baš njeni roditelji koji su angažovali Vukova.

"Ona nije mogla prekinuti začarani krug pa su to napravili njeni roditelji. Oni su inzistirali da Jelena promijeni nešto u svojoj karijeri jer je bila pod prevelikim pritiskom, trpjela je brojne uvrede i ružne riječi. To je neprestano dolazilo od Vukova. Jelena se sada pokušava riješiti psiholoških problema.

Tartakova ističe kako nije sigurna da je činjenica da je Vukov uklonjen s popisa WTA trenera povezana s raskidom saradnje s Ribakinom i potencijalnom prijavom protiv njega, ali da sve vodi prema tome.

Sa obzirom da je Vukov uklonjen sa potpisa WTA trenera, Tartakova ne može da potvrdi da je to povezano sa slučajem Ribakine i potencijalnom prijavom protiv njega iako je sve jako indikativno i ukazuje na to.

Ovo nije prvi put da Vukov pokazuje svoju oštrinu i da njegovo ponašanje izaziva negativne reakcije kod ljudi. Tome u prilog ide činjenica da su ga mediji često nazivali najiritantnijom osobom na WTA Touru. Bitno je napomenuti da pobjednica Wimbledona iz 2022. godine nije nikad rekla nijednu ružnu riječ o hrvatskom treneru i svaki put ga je branila kada je doživljavao kritike zbog svog stila. Nažalost novi detalji bacaju jednu ružnu mrlju na cijelu saradnju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije