Četvrtfinale nove generacije, igraju Khachanov i Tsitsipas

0
Radiosarajevo.ba
Četvrtfinale nove generacije, igraju Khachanov i Tsitsipas
Foto: Twitter / Karen Khachanov

Danas se igra četvrt finale ATP Turnira u Rotterdam gdje će se sastati dvojica tenisera nove generacije, Karen Khachanov i Stefanos Tsitsipas. Meč počinje u 13.05 sati.

Karen Khachanov je 24-godišnji teniser koji je trenutno 21 reket svijeta. On je prije dvije godine igrao vrhunski tenis i očekivalo se da dospije u sami vrh ljestvice u narednim godinama ali u 2019-oj i 2020-oj je imao mnogo loših turnira te je njegova forma u toku godine bila promjenjiva što ga je udaljilo od samog vrha.

Stefanos Tsitsipas je 22-godišnji grčki teniser koji je šesti reket svijeta. Vrhunski je server a također je odličan u razmjenama sa osnovne linije gdje i forehandom i jednoručnim backhandom napada protivnike. Stefanos je zbog svog stila igre, kao i Karen, igrač koji najviše voli igrati turnire upravo u dvorani na tvrdoj podlozi.

Karen Khachanov i Stefanos Tsitsipas su do sada igrali dva meča jedan protiv drugoga. U oba je slavio Stefanos bez izgubljenog seta.

Meč možete pratiti na OVOM linku.

Kladionica MOZZART je za ovaj meč ponudila odlične kvote. Tako je kvota na pobjedu Tsitsipasa 1,40, a na Khachanova 2,70.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte na ovom LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije