Roger Federer organizuje humanitarnu aukciju svojih predmeta

0
Radiosarajevo.ba
Roger Federer organizuje humanitarnu aukciju svojih predmeta
Foto: EPA-EFE / Roger Federer

Jedan od najvećih tenisera u istoriji, Švicarac Roger Federer je najavio organizovanje aukcije za svoje memorabilije u dobrotvorne svrhe pa će obožavatelji dobiti jedinstvenu priliku za nabaviti Federerove predmete...

Milioni obožavatelja Rogera Federera diljem svijeta dobit će jedinstvenu priliku da posjeduju neke uspomene na nevjerojatnu karijeru švicarskog velikana nakon što je objavio da će ovog ljeta organizovati aukciju ličnih predmeta, javlja Hina.

Osvajač 20 Grand Slam naslova će na dvije aukcije u junu i julu u Christie'su staviti veliki broj svojih ličnih predmeta kako bi prikupio novac za svoju fondaciju. Na aukciji uživo, koja će se održati 23.juna, naći će se 20 predmeta, a svaki će biti povezan na neki način sa svakim od Federerovih grand slam naslova. Cijene će se kretati od tri hiljade funti do 70 hiljada funti (97.146 dolara).

Roger Federer - undefined

Foto: EPA-EFE: Roger Federer

Ponuđeni predmeti će biti odjeća i reket iz Federerove pobjede na Roland Garrosu 2009. nad Robinom Soderlingom kojom je zaokružio četiri Grand Slama, uključujući tene i dalje obložene crvenom glinenom prašinom Roland Garros.

Navijači i kolekcionari također će moći licitirati za komplet i reket iz 2007. godine koje je koristio tokom drugog od svoja tri finala Wimbledona protiv dugogodišnjeg suparnika Rafaela Nadala, uključujući cipele ukrašene švicarskim zastavama koje označavaju njegove naslove u Wimbledonu.

Federerov elegantni bijeli kardigan s ukrasom RF, kojeg je nosio prije nego što se suočio s Andyjem Murrayem u finalu Wimbledona 2012. godine, također je spreman za aukciju, kao i tene koje je nosio kad je 2005. osvojio treći uzastopni Wimbledon protiv Andyja Roddicka.

"Svaki komad na ovim aukcijama predstavlja trenutak u mojoj teniskoj karijeri i omogućava mi da podijelim dio svoje lične arhive sa svojim obožavateljima širom svijeta", rekao je Federer.

"Što je još važnije, prihod ide u Fondaciju Roger Federer da nam pomogne da nastavimo pružati obrazovne resurse djeci u Africi i Švicarskoj", dodao je.

U julu se održava druga internetska aukcija na kojoj se nalazi 300 predmeta niže cijene, poput narukvica koje je Federer nosio na svom 1.500. profesionalnom meču na turniru u Baselu. Aukcijska kuća Christie's procjenjuje da bi cijela kolekcija mogla donijeti milion funti, ali se nada da će doseći 1.5 miliona funti (2.08 milijuna dolara).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije