Roddicku 30. naslov u karijeri

Radiosarajevo.ba
Roddicku 30. naslov u karijeri

Amerikanac Andy Roddick pobjednik je ATP turnira iz serije 500 u Memphisu, koji je do pobjede došao u neizvijesnom finalu protiv Kanađanina Miloša Raonića. Rodik je slavio sa 7-6(7), 6-7(11), 7-5.

Osvojio je Roddick tako treći naslov od pet odigranih finala u Memphisu, a ovaj naslov ujedno je i ukupno 30. u njegovoj dosadašnjoj karijeri (50 finala), a koji ga stavlja na treće mjesto aktivnih tenisera koji imaju osvojenih 30 ili više naslova (Federer 67, Nadal 43).

"Nikad nisam olako shvatao osvajanje turnira. Sada ih imam 30, a svaki od njih smatram jednako uzbudljivim. U ovom jednako uživam kao i u svom prvom osvojenom naslovu", prkomentarisao je Roddick.

Poen na meč-loptu uvršten je među najljepše na ovom turniru. Radi se o forhend paraleli koju je pobjednik uputio iz pada i prošao tako Raonića na mreži. "To je najbolji poen koji sam odigrao u životu. Ne sjećam se zapravo puno toga, osim da sam se bacio za loptom i pogodio. Mislio sam da nema šanse da uđe. A onda je publika počela skandirati i shvatio sam da je ušla", objasnio je Roddick.

 

Treba reći i to da je poraženi Kanađanin crnogorskog porijekla na turniru ukupno odservirao 129 asova, čime je nadmašio rekord od 106 asova koji je od 2001. godine držao Australac Mark Philippoussis.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije