Rezultati WTA i ATP turnira

Radiosarajevo.ba
Rezultati WTA i ATP turnira


Američka teniserka Venus Williams odbranila je titulu na WTA turniru u Dubaiju osvojivši svoj 42. trofej u karijeri, američka teniserka je tako došla na čelo najuspješnijih po broju titula među aktivnim teniserkama.
Starija sestra Williams u finalu je pobijedila Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku sa 6:3, 7:5. Do trofeja je došla bez izgubljenog seta, a u finalu je samo jednom izgubila svoj servis.

U finalu turnira u Marseilleu (ATP), vrijednog 512.150 eura, igraće francuski teniseri Michael Llodra i Julien Benneteau
Llodra je u polufinalu savladao Nijemca Mischu Zvereva sa 6:1; 7:6, dok je Benneteau pobijedio sunarodnjaka Jo-Wilfrieda Tsongu sa 7:6; 5:7; 7:6.

Turniru u Bogoti (WTA), koji se igra za 161.000 eura, stigao je do polufinala. U četvrtfinalnim mečevima Španjolka Arantxa Parra Santonja savladala je Saru Errani iz Italije sa 7:5; 6:2. Argeninka Gisela Dulko bila je bolja od Čehinje Sandre Zahlavove rezultatom 6:2; 6:3. Mariana Duque iz Kolumbije slavila je u duelu sa češkom teniserkom Klarom Zakopalovom sa 6:0, 7:6, a posljednja polufinalistica Njemica Angelique Kerber izborila je ovo mjesto pobjedivši sa 6:1; 6;4 Francuskinju Pauline Parmentier.

ATP turnir u Buenos Airesu težak 475.300 dolara, također, je u samoj završnici. Kartu za polufinale izborili su do sada Španjolac Juan Carlos Ferrero, koji je u četvrtfinalu savladao svog sunarodnjaka Santiaga Venturea sa 3:6; 6:3; 6:2. Drugi poznati polufinalist je također Španjolac, Albert Montanes, koji je meč dobio predajom Argentinca Davida Nalbandiana.

Na turniru u Memphisu (vrijednom 807.000 eura) u muškoj konkurenciji, turnir je došao do polufinala, dok je u ženskoj konkurenciji nešto bliži kraju.

Teniserke su došle do finala u kojem će se sastati Šveđanka Sofia Arvidsson i ruska teniserka Marija Šarapova. Švedska predstavnica je došla do finala pobijedivši u polufinalnom susretu Anne Keothavong iz Velike Britanije rezultatom 6:4; 4:6; 6:4, a Šarapova je svoj plasman u finale osigurala pobjedom nad Čehinjom Petrom Kvitovom sa 6:4; 6:3.

Kada je u pitanju muški dio turnira, Philipp Petzschner iz Njemačke bio je bolji od Lukasa Lacka iz Slovačke i to sa 6:1; 1:6; 6:1, dok je Američki predstavvnik John Isner sa rezultatom 6:1; 7:6 savladao Hrvata Ivu Karlovića. Druga dvojica polufinalista su Latvijac Ernests Gulbis i Amerikanac Sam Querrey, koji su bili bolji od Tomasa Berdycha (3:6; 6:3; 7:6), odnosno Andy Roddicka iz Amerike (7:5; 3:6; 6:1).

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije