Rezultati teniskih ATP i WTA turnira

Radiosarajevo.ba
Rezultati teniskih ATP i WTA turnira


Kuala Lumpur (WTA)
- U finalu teniskog WTA turnira u Kuala Lumpuru, vrijednog 220.000 dolara, igrat će Ruskinje Alisa Klejbanova i Jelena Dementieva.

Klejbanova je u polufinalu savladala Japanku Ajumi Morita sa 6:4, 6:1, dok je prva nositeljica Dementieva pobijedila Austrijanku Sybille Bammer sa 6:1, 6:3.

Delray Beach (ATP) - U četvrtfinalu teniskog ATP turnira u Delray Beachu, vrijednog 325.000 eura slavili su Latvijac Ernests Gulbis, Finac Jarkko Nieminen, Hrvat Ivo Karlović i Amerikanac Mardy Fish.

Gulbis je bio bolji protiv Argentinca Leonarda Mayera sa 7:6; 6:4, Nieminen je slavio protiv Benjamin Becker iz Njemačke sa 7:5; 3:6; 7:6. Hrvatski predstavnik pobijedio je sa 6:3; 6:7; 6:1 Amerikanca James Blakea, dok je drugi američki predstavnik sa 6:4, 6:3 slavio protiv Francuza Jeremy Chardya.

Dubai (ATP) - U finalu teniskog ATP turnira u Dubaiju igrat će Rus Mihail Južni i Srbijanac Novak Đoković. Nakon što je u prvom polufinalu Južni savladao Austrijanca Melzera sa 7:5; 7:6, Đoković je u drugom polufinalnom susretu bio bolji od Kipranina Baghdatisa sa 6:7; 6:3; 6:4.

Acapulco (WTA) - Najbolja svjetska teniserka Venus Williams plasirala se u polufinale 220.000 dolara vrijednog WTA turnira u Acapulcu, savladavši špansku predstavnicu Lauru Pous sa 4:6, 6:3, 7:5. Williams će u finalu igrati sa još jednom španskom igračicom, petom nositeljicom Carlom Suarez Navarro, koja je sa 6:1; 7:6 u četvrtfinalu bila bolja od Argentinke Gisele Dulko.

U drugom polufinalu turnira u meksičkom ljetovalištu igrat će Rumunka Edina Gallovits i Slovenka Polona Hercog. Gallovits je sa 7:5; 6:2 pobijedila Kanađanku Sharon Fichman, a osma nositeljica Hercog plasman u polifinale osigurala je nakon što je njena suparnica, druga nositeljica Mađarica Agnes Szavay, predala susret, pri vodstvu slovenske teniserke od 6:4; 0:1.

Fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije