Rafael Nadal u velikim problemima zbog dopinga: Je li ovo kraj?

Radiosarajevo.ba
Rafael Nadal u velikim problemima zbog dopinga: Je li ovo kraj?
Fena / Ilustracija
Hakerska grupa 'Elegantni medvedi', za koju se vjeruje da je iz Rusije iako se ona predstavlja kao međunarodna grupa, objavila je četvrti talas podataka o olimpijcima koji su učestvovali na Igrama u Riju, koji su imali dozvole za korišćenje dopinga.

Među najzvučnijim sportistima našao se i Rafael Nadal.

Dokumenti 'Elegantnih medveda' tvrde da je Nadalu u septembru 2009. dozvoljeno da nastupa uz korišćenje inače nedozvoljenog betametazona, a od jula do avgusta 2012. tertakostacid, koji je također na listi doping sredstava, preonsi Blic.rs.

Poslije one prve dozvole, Rafael Nadal je do kraja 2009. stigao do polufinala turnira u Pekingu, finala u Šangaju, polufinala u Parizu (u kome je izgubio od Đokovića sa 2:6, 3:6), dok je na završnom Mastersu doživeo tri poraza, uključujući i 6:7(5), 3:6 od Đokovića. Sedam dana kasnije sa dvije pobjede pomogao je Špancima da sa 5:0 savladaju Čehe u finalu Dejvis kupa.

Poslije druge, avgustovske dozvole 2012, u toj sezoni više nije nastupao, jer je već pauzirao zbog povrede koljena, počev od juna te godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije