Rafael Nadal ispao sa Australian Opena

1
Radiosarajevo.ba
Rafael Nadal ispao sa Australian Opena
Foto: EPA / Rafael Nadal

Rafael Nadal ispao je s prvog Grand Slama u ovoj sezoni Australian Opena, porazom od Amerikanca Mackenzija McDonalda rezultatom 3:0 u setovima. 

U završnici drugog seta doživio je povredu, zbog koje je morao na medicinski tretman van terena. Emotivno je sve to doživeo i njegov tim, pa su kamere uhvatile u suzama njegovu suprugu.

McDonald, trenutno 65. teniser svijeta, došao je do najveće pobjede u karijeri. Meč je završio sa 14 aseva, 42 vinera i 22 neiznuđene greške. Nadal je na drugoj strani imao također 42 direktna poena, ali i 31 promašaj iz igre. 

Ponedjeljak u Sarajevu: Noćna aprilska šetnja kroz tihe ulice

Ponedjeljak u Sarajevu: Noćna aprilska šetnja kroz tihe ulice

Drama u Australiji: Novak Đoković zbog povrede napustio trening meč poslije 36 minuta

Drama u Australiji: Novak Đoković zbog povrede napustio trening meč poslije 36 minuta

Loše je meč počeo Nadal. Raspoloženi Amerikanac je već u prvom gemu napravio brejk, a onda povećao prednost na 4:1. Nije to obeshrabrilo španskog tenisera, koji je vratio jedan brejk. Ipak, nije Rafal igrao svoju igru, pa je u desetom gemu propustio novu brejk šansu. McDonald je nastavio u svom ritmu i dobio je set.

Po istom scenariju je počeo i drugi. Brzo je bilo 2:0 za američkog tenisera. Međutim, uslijedili su teški momenti za španskog igrača. Ne samo da je zaostajao ponovo, već je doživio i povredu. 

Najujednačeniji je bio treći set. Dugo su se nadigravali teniseri, a prva brejk lopta viđena je u devetom gemu. Amerikanac je došao do brejk već narednom prilikom, a onda i pobjede.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije