Rafa Nadal savladao Čilića u polufinalu Šangaja

Radiosarajevo.ba
Rafa Nadal savladao Čilića u polufinalu Šangaja
Najbolji hrvatski teniser Marin Čilić nije se uspio plasirati u finale ATP turnira iz serije "masters 1000" u Šangaju, njega je u polufinalu sa 7-5, 7-6 (3) nakon dva sata i 11 minuta igre svladao prvi igrač svijeta Rafael Nadal.

Bio je ovo šesti međusobni susret Čilića i Nadala i peta uzastopna pobjeda Španca. Čilić je jedinu pobjedu ostvario u njihovom prvom susretu koji je odigran također u polufinalu Pekinga prije osam godina.

U 2017. su se Čilić i Nadal susreli po drugi put, u polufinalu Acapulca je bilo uvjerljivih 6-1, 6-2 za Španca.

Da je uspio pobijediti Nadala Čilić je već u subotu mogao potvrditi svoj nastup na završnom "mastersu", a ovako će za potvrdu svog trećeg sudjelovanja na skupu osam najboljih igrača na kraju godine morati još malo pričekati.

Za utjehu mu ostaje podatak kako je ovim nastupom u Šangaju osigurao svoj novi najbolji plasman na ATP listi u karijeri, od ponedjeljka će biti četvrti igrač svijeta.

Čilić je protiv Nadala, koji je posljednji poraz doživio prije dva mjeseca, odigrao jako dobar meč, no ipak nije mogao zaustaviti pobjednički niz prvog igrača svijeta koji je sada stigao do brojke 16.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije