Querrey u finalu savladao Murrayja

Radiosarajevo.ba
Querrey u finalu savladao Murrayja
Foto: Getty

Amerikanac Sam Querrey, odbranio je naslov pobjednika ATP turnira u Los Angelesu. Spasivši meč-loptu, u finalu je pobijedio prvog nositelja, Britanca Andyja Murrayja 5:7, 7:6(2), 6:3.

Murray, koji je prošle sedmice objavio prekid saradnje s trenerom Milesom Maclaganom, bio je na poen blizu od osvajanja prvog ATP turnira ove godine. Imao je set i 5:4 u drugom, kada je izborio meč-loptu. Ali, izbacio je bekhend u aut, a novu pravu priliku nije dobio.

Querrey je lako osvojio tie-break drugog seta, a u trećem je oduzeo servis škotskom teniseru u šestom gemu. Zadnju šansu za povratak Murray je propustio kada je Amerikanac servirao za meč pri vodstvu 5-3. Murray je stigao do break-lopte, ali se drugi nositelj spasio dobrom igrom.

Querrey je tako osvojio već četvrti turnir ove godine (Memphis, Beograd, Queen's Club), a šesti u karijeri. U Los Angelesu je postao prvi teniser nakon sunarodnjaka Andrea Agassija (2001. i 2002. godine) koji je spojio dva naslova. Murrayja je savladao prvi put u petom pokušaju. U prethodna četiri meča nije uhvatio niti jedan set.

Murrayju je ovo bilo drugo finale sezone, nakon Australian Opena. Oba je izgubio, te je ostao na 14 osvojenih turnira u karijeri.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije