Prije nekoliko sedmica bila 957.: Sloane Stephens osvojila US Open

AA
Prije nekoliko sedmica bila 957.: Sloane Stephens osvojila US Open
Sloane Stephens pobijedila je Madison Keys u sinoćnjem sveameričkom finalu grand slam teniskog turnira US Open i na spektakularan način se nakon osam mjeseci vratila u svijet tenisa nakon teške povrede, javlja Anadolu Agency (AA).

Prije svega nekoliko sedmica Stephens je bila čak 957. igračica na svjetskoj WTA listi, a do početka turnira u New Yorku stigla je do 83. pozicije.

Ona je senzacionalno stigla i do finala US Opena u kojem je ponovo iznenadila i rezultatom 2:0 u setovima (6:3, 6:0) sunarodnjakinju Keys koja je trenutno 15. igračica svijeta.

Da mi je neko rekao da ću osvojiti US Open, ne bih mu povjerovala“, izjavila je Stephens nakon osvajanja prvog grand slam naslova u karijeri.

Zahvalila se Stephens posebno za podršku koju su joj pružili roditelji, a nakon osvajanja turnira i novčane nagrade od 3,7 miliona dolara se našalila da bi se trebala penzionisati jer će biti teško ponoviti taj uspjeh.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije