Premijer Australije: Čestitam našim graničarima, ispravno smo postupili

5
Radiosarajevo.ba
Premijer Australije: Čestitam našim graničarima, ispravno smo postupili
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković

Premijer Australije, Scott Morrison, na konferenciji za medije je govorio o slučaju "Novak Đoković".

Podsjećamo, vlasti ove zemlje zabranili su ulazak u državu prvom reketu svijeta iz razloga jer nije vakcinisan. 

Morrison je pojasnio ovu tamošnjih vlasti o stopiranju ulaska u zemlju Novaku Đokoviću.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

"Pravila su pravila, nema izuzetaka. To je politika ove vlade. Obezbjedila je da imamo najbolje brojke tokom pandemije. Bili smo kritikovani zbog naših striktnih mjera, ali smo bili u pravu. Čestitam našim graničnim vlastima na tome što rade svoj posao. Odgovornost je na putniku da ispunim zahteve. Ukoliko nisu ispunjeni, ulazak neće biti dozvoljen. U ovom slučaju to nije bilo ispunjeno i zato mu nije bio dozvoljen ulazak", rekao je Morison i dodao:

"Ljudi sa vizom koji ne zadovoljavaju uslove za ulazak dolaze svakog dana i bivaju vraćeni nazad ukoliko ih ne ispunjavaju. To se dešava stalno. To što je neko imao vizu i ukrcao se u avion, ne znači da će moći da uđe. Kod nas je jednostavno, ako ste dva puta vakcinisani i imate vizu, slobodni ste da uđete. Ako niste dva puta vakcinisani, morate imati dokaz zbog čega niste kako bismo vam dopustili da uđete. Nije mogao da pruži dokaze i nije mu odobren ulazak."

Morrison je istakao da su pravila i zahtjevi bili poznati još u novembru.

Đoković tako u Australiji neće imati priliku da se bori za rekordni 21. naslov Grand Slama po čemu bi pretekao svoja dva najveća rivala, Rogera Federara i Rafaela Nadala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije