Prelijepa teniserka oduševila publiku: Cijeli Roland Garros se pita ko je ona?

Radiosarajevo.ba
Prelijepa teniserka oduševila publiku: Cijeli Roland Garros se pita ko je ona?
Instagram / Vitalia Diatchenko

Teniski svijet ima novu ljepoticu – riječ je o prelijepoj Ruskinja Vitalija Dijatčenko koja je svojom igrom, ali i izgledom privukla pažnju ljubitelja tenisa u Parizu.

Na Roland Garrosu je oduševila izgledom, društvene mreže gore, a na tim kanalima isplivavaju priče o šarmantnoj Vitaliji.

U prvom kolu Grend Slama u Parizu povela je protiv favorizirane Serene Williams 1:0 u setovima, ali tu je, na žalost mnogobrojne publike, stala. Serena je dodala gas i „počistila“ je u naredna dva seta.  svoju protivnicu.

O Vitaliji će se sigurno pričati, a ova Ruskinja rođena u Sočiju je i velika ljubiteljica utrka Formule 1 koju posmatra iz svečane lože.

U svojoj profesionalnoj karijeri do sada osvojila samo jedan WTA trofej. To se dogodilo u Taškentu davne 2011. godine kada je Vitalija bila bolja od Grkinje Elene Danilidouu sa 6:4, 6:3. 

U karijeri jernu od najvećih pobjeda je ostvarila na bivšom šampionkom Marijom Šarapovom. Bilo je to u Wimbledonu.

Ruskinja je 73. teniserka svijeta, a najveći uspeh u karijeri bio joj je upravo to treće kolo Wimbledona 2018. godine.

Na Instagram profilu se može vidjeti da je navijačica Monaca, koji nije imao baš najbolju sezonu iza sebe. S klupe ih je predvodio bosanski zet Thierry Henry, kojeg je na kraju smijenio Leonardo Jardim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije