Prekinut sudski postupak protiv Venus Williams

Fena
Prekinut sudski postupak protiv Venus Williams
Američka teniska zvijezda Venus Williams (37) neće krivično odgovarati zbog saobraćajne nesreće u kojoj je sudjelovala u junu i u kojoj je poginula jedna osoba.

Prema pisanju američkih medija, Williams je oslobođena krivnje i protiv nje neće biti nastavljen postupak, javila je Hina.

Slavna teniserka je prvobitno optužena da prilikom ulaska u raskrsnicu nije pogledala desno i tako je oduzela prednost vozilu kojim je upravljala 68-godišnja Linda Barson koja je zadobila nekoliko lakših povreda, dok je njezin suprug Jerome, koji je sjedio na suvozačkom mjestu, zadobio teške povrede glave i preminuo dvije sedmice kasnije.

Međutim, policija je kasnije objavila kako su otkriveni dokazi koji pokazuju da je Williams legalno ušla u raskrsnicu i da je automobil koji nije bio uključen u sudar prisilio američku teniserku da se zaustavi na raskrsnici. Promijenio se semafor, a automobil u kojem je bio bračni par je prošao kroz zeleno i udario u automobil američke teniserke.

Protiv Venus Williams tužbu je podigla i obitelj Barson. U građanskoj tužbi Williams je optužena zbog neoprezne vožnje kojom je skrivila saobraćajna nesreću u kojoj je poginula jedna osoba. Advokati obje strane za sada nisu komentirali vijest o prekidu sudskog postupka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije