Poznati teniser oborio rekord u 39. godini

0
Radiosarajevo.ba
Poznati teniser oborio rekord u 39. godini
EPA / Stan Wawrinka

Nakon pobjede protiv Ramosa Vinolasa u prvom kolu ATP 250 u Marakešu, Stan Wawrinka je postao 7. igrac od 1990. godine koji je pobijedio na meču nakon što je proslavio 39. rodendan.

Jimmy Connors, Tommy Haas, Ivo Karlović, Feliciano Lopez, Nicolas Mahut i Roger Federer su ostalih šest igrača.

Trostruki Grand Slam prvak Wawrinka jučer, 3. aprila je pobijedio Vinolasa 6-1 6-4. Švicarac je prije šest dana proslavio 39. rodendan. Bliži se kraj fenomenalne karijere, ali on je i dalje u stanju pružiti kvalitetan teniski meč.

Kakvo nas vrijeme čeka za 1. maj i dane vikend? Planirajte na vrijeme roštilj, evo kada stiže kiša

Kakvo nas vrijeme čeka za 1. maj i dane vikend? Planirajte na vrijeme roštilj, evo kada stiže kiša

Prije 14 godina Wawrinka je osvojio turnir u istoj državi, ali u drugom gradu. Tada se turnir odigrao u Casablanci.

"Osjećam se dobro nakon meča, sretan sam što sam prvi put ovdje u Marakešu. Prvi put sam igrao ovaj turnir prije 14 godina, tako da sam super sretan što sam ovdje. Radujem se sljedećem turniru", izjavio je Stan Wawrinka.

Stan je postao najstariji igrač koji je pobijedio na ovom turniru. U sljedećem meču suočit će se sa Marianom Navoneom, Argetincem koji je prije nekoliko sedmica igrao u prvom ATP finalu u karijeri u Rio de Jeneiru, prenosi SCSport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije