Poznati četvrtfinalisti turnira u Cincinnatiju

Radiosarajevo.ba
Poznati četvrtfinalisti turnira u Cincinnatiju
Foto: Reuters

Poznati su svi četvrtfinalni parovi ATP turnira Masters 1000 u Cincinnatiju koji se igra na tvrdoj podlozi.

Rafael Nadal i dalje se muči na američkom betonu. U četvrtak su mu za pobjedu protiv Francuza Juliena Benneteaua u dvoboju trećeg kola ATP turnira Masters 1000 u Cincinnatiju trebala dva sata i 48 minuta.

Pobijedio je 32. tenisera svijeta vodeći igrač ATP tabele 5:7, 7:6(6), 6:2 izborivši teškom mukom četvrtfinalni dvoboj protiv Cipranina Marcosa Baghdatisa, koji je iz turnira izbacio sedmog nositelja, Čeha Tomaša Berdycha (7:5, 6:4).

U četvrtfinale se bez borbe probio Roger Federer. Philipp Kohlschreiber otkazao mu je meč zbog povrede desnog ramena.

Najboljem američkom teniseru, postavljenom za devetog nositelja, trebala su tri duga seta da iz turnira izbaci Robina Söderlinga, petopostavljenog igrača turnira. Gotovo dva sata i 45 minuta trajao je meč u kojem je Roddick propustio iskoristiti pet meč-lopti, od čega jednu u tie-breaku drugoga seta, ali je i u konačnici uspio slavio 6:4, 6:7(7), 7:6(5).

Tri seta morao je odigrati i Nikolaj Davidenko da bi izborio svoje mjesto u četvrtfinalu turnira. Suparnik mu je bio Španjolac David Ferrer koji je i bolje otvorio meč da bi u konačnici pobjedu upisao Rus. Nakon dva sata i 16 minuta bilo je 4:6, 6:3, 7:5.

Davidenka u nastavku turnira očekuje ogled protiv odmornog Rogera Federera. Naime, Švicarcu je, zbog ozljede ramena, meč trećega kola predao Philipp Kohlschreiber.

ATP Cincinnati, 3. kolo:

Nadal (1) - Benneteau 5:7, 7:6(6), 6:2
Baghdatis - Berdych (7) 7:5, 6:4
Federer (3) - Kohlschreiber, predaja Kohlschreibera
Fish – Gasquet 7:5, 6:2
Murray (4) – Gulbis 4:6, 6:3, 7:6(4)
Đoković – Nalbandian 6:1, 7:6(7)

Parovi četvrtfinala:

Nadal (1) - Baghdatis
Federer (3) - Davidenko (6)
Fish - Murray (4)
Roddick (9) - Đoković (2)

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije