Poznati četvrtfinalisti ATP US Opena

Radiosarajevo.ba
Poznati četvrtfinalisti ATP US Opena
Foto: Getty

Sinoć su na US Openu odigrana četiri preostala meča 4. kola u konkurenciji tenisera, a dalje su prošli Rafael Nadal, Fernando Verdasco, Mihail Južni i Stanislas Wawrinka.

Posljednji su plasman među osam najboljih na ovom Grand Slam turniru tenisača izborili Španci Rafael Nadal i Fernando Verdasco.

Obojica su slavili u mečevima protiv svojih sunarodnjaka, pa je tako Nadal savladao Feliciana Lopeza 6:3, 6:4, 6:4, dok je Verdasco u trileru pobijedio Davida Ferrera 5:7, 6:7(8), 6:3, 6:3, 7:6(4) .

Upravo ova dva tenisera sastaće se u četvrtfinalnom meču. Nadal i Verdasco dosad su međusobno igrali čak deset puta, a statistika je apsolutno na strani svjetskog broja 1 koji je slavio u svim međusobnim mečevima.

Na posljednjem teniskom Grand Slamu sezone US Openu sinoć su odigrana prva dva četvrtfinala teniserki, a nastup u poluzavršnici izborile su Kim Clijsters i Venus Williams.

Braniteljica naslova i druga nositeljica Kim Clijsters izbacila je Australku Samanthu Stosur, pobijedivši ju 6:4, 5:7 i 6:3 po setovima.

Pobjednica US Opena iz 2000. i 2001. Venus Williams bila je bolja od Talijanke Francesce Schiavone 7:6 i 6:4 po setovima.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije