Poznate polufinalistkinje Wimbledona: Williams opet puše za vrat Margaret Court

Radiosarajevo.ba
Poznate polufinalistkinje Wimbledona: Williams opet puše za vrat Margaret Court
Foto: EPA / Serena Williams
Poznata su oba para polufinala Wimbledona u konkurenciji dama, a među četiri najbolje nema teniserki iz prvih deset na WTA listi.

Zato je mjesto među četiri najbolje teniserke Wimbledona u 2018. godini zauzela i sedmerostruka pobjednica Serena Williams. Amerikanka koja ima 23 velika trofeja u karijeri prestigla je Steffi Graf (22) po broju osvojenih titula na Grand Slam turnirima. Sada je Williams dobila novu priliku da izjednači rezultat Australijanke Margaret Court koja je osvojila 24 Grand Slam turnira u karijeri.

Williams je u četvrtfinalu slavila protiv Camile Giorgi rezultatom 2:1, po setovima 3:6, 6:3 i 6:4. U polufinalu će igrati protiv Julije Goerges koja je bila bolja od Holanđanke Kiki Bertens (3:6, 7:5, 6:1).

U drugom polufinalu igrat će Angelique Kerber koja je s 2:0 slavila protiv Darije Kasatkine (6:3, 7:5), a njen protivnica bit će Jelena Ostapenko, koja je danas s 2:0 savladala Dominiku Cibulkovu (7:5, 6:4).

Prolazak u četvrtfinale u muškoj konkurenciji danas je potvrdio i Juan Martin Del Potro pobjedom protiv Gillesa Simona rezltatom 3:1 (7:6 (7:1), 7:6 (7:5), 5:7, 7:6 (7:5). Ranije su plasman među osam izborili Novak Đoković, Roger Federer, Rafael Nadal, Kei Nishikori, Miloš Raonić, John Isner i Kevin Anderson.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije