Poraz Bašića protiv Kližana: Slovačka izjednačila meč sa BiH

Radiosarajevo.ba
Poraz Bašića protiv Kližana: Slovačka izjednačila meč sa BiH
Foto: Arhiv / Mirza Bašić
Iako je Damir Džumhur donio vodstvo reprezentaciji Bosne i Hercegovine u meču Davis Cupa protiv Slovačke, njegov reprezentativni kolega Mirza Bašić posrnuo je u duelu s Martinom Kližanom.

Sa vrlo lakom pobjedom od 2:0 u setovima, Kližan je uspio Slovacima donijeti poravnanje u ovom susretu, što je cijelu situaciju vratilo na početnu tačku.

Naime, Bašić danas nije odigrao dobar meč i doživio je težak poraz, te je bez obzira na sve možda mogao odvesti meč u drugom pravcu.

Prvi set bio je veoma uravnotežen i nijedan teniser ga nije uspio prelomiti u svoju korist, a Kližan je propustio nevjerovatne četiri break lopte, dok je Bašić propustio i set loptu. U tie breaku se domaći teniser snašao znatno bolje, te je uspio doći do velikog preokreta i slaviti rezultatom 7:5.

To je donijelo psihički pad u igri Bašića, koji nije odigrao ni približno dobar drugi set, te je Kližan sa dosta breakova uspio doći do pobjede u drugom setu s visokoh 6:1, za konačnu pobjedu.

Ostali mečevi ovog susreta Slovačke i BiH će biti odigrani u subotu, a od 14 sati igra se dubl meč u kome će Mirza Bašić i Tomislav Brkić imati priliku da BiH dovedu u vodstvo protiv Andreja Martina i Igora Zelenayja. Potom slijede mečevi između Kližana i Džumhura, te Gombosa i Bašića, kada bi trebao biti odlučen konačni pobjednik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije