Pogledajte zašto je Federer najbolji (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Pogledajte zašto je Federer najbolji (VIDEO)
Najbolji teniser svijeta svih vremena Roger Federer pokazao je zašto baš nosi tu titulu. Švicarac je sa 6:1, 6:4, 6:2 svladao Argentinca Dabula. Ništa neočekivano, ali je to učinio uz jedan sjajan poen iza leđa kroz noge.

Pogledajte fantastičan potez Rogera Federera:
http://www.youtube.com/watch?v=t_1BaJ09vuY&feature=player_embedded

 
Tipsarević izbacio Roddicka koji je burno reagovao na odluku sutkinje

Srbijanac Janko Tipsarević napravio je iznenađenje i izbacio najvećeg aduta domaćina na US Openu Andyja Roddicka 3-6, 7-5, 6-3, 7-6(4).

Tokom meča je Roddick, na sebi svojstven način, širio oko sebe nervozu i ljutnju, a krajem trećeg seta je podivljao i na linijsku sutkinju koja je zvala njegov prestup na servisu.

"Daj, dovedite sudije koji znaju što rade", uzviknuo je Roddick prema glavnom sudiji meča, prenosi totalsport.


http://www.youtube.com/watch?v=764euVHKAmk&feature=player_embedded


"Zvala mi je prestup desnom nogom. Čovječe, nikada u životu nisam desnu nogu stavio ispred lijeve, ili s njom prije zakoračio, u cijeloj karijeri. Glupost", dodao je Roddick, iako je nakon toga dakako priznao da takva odluka nije imala nikakav utjecaj na rezultat.

"Bila je to glupa odluka", nadovezao se suparnik Tipsarević i nastavio: "Bespredmetno je pričati o tome, Roddick nije mogao desnom nogom nikako napraviti prestup. Ipak, imao sam dojam da je time tražio preokret u meču, da je tražio navijače za još žešće uključivanje u meč. Ostao sam pribran, to mi je drago."

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije