Pogledajte kako će izgledati teniski centar u BiH koji će ugostiti Novaka Đokovića

4
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako će izgledati teniski centar u BiH koji će ugostiti Novaka Đokovića
Foto: EPA / Novak Đoković

Teniski turnir iz serije ATP 250 u aprilu će biti održan u Banjoj Luci.

Banja Luka će prvi put u svojoj historiji biti domaćini jednog ATP turnira, a odluka o lokaciji turnira je privremena i potrajat će samo jednu godinu.

Očekuje se dolazak brojnih slavnih tenisera, a najistaknutije ime, izuzev Novaka Đokovića, koji je potvrdio da dolazi, trebao bi biti Nick Kyrgios, poznati svjetski teniser i Top 20 igrač.

"Stazom sjećanja 11.541..." u Sarajevu: Kultura sjećanja mora pobijediti kulturu zaborava

"Stazom sjećanja 11.541..." u Sarajevu: Kultura sjećanja mora pobijediti kulturu zaborava

Novak Đoković je istakao da će igrati ATP turnir u Banjoj Luci ako bude zdrav. 

"Radujem se dolasku u Banju Luku. Ako budem zdrav dolazim. Volim da igram. Igrao sam davno sa Viktorom Troicikim revijalni meč. Drago mi je što smo dobili podršku od Grada i Republike Srpske", rekao je Novak Đoković.

Teniski teren u Banjoj Luci
Foto: Twitter : Teniski teren u Banjoj Luci

Izrazio je nadu da će teren biti završen.

"Nadam se da će radovi biti završeni na vrijeme. Kada su u pitanju učesnici ne znam o imenima, to je u rukama organizacije. Nadam se da će sve biti uredu i vjerujem da nas čeka veoma jak turnir", dodaje najbolji teniser svijeta.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke, na svom Twitter nalogu objavio je idejni prikaz i snimku kako će ovaj teniski centar izgledati.

"Najveći sportski spektakl u RS odigrat će se u dvorani površine 9.000 kvadrata i s više od 5.000 sjedećih mjesta, prilagođenoj svim sportovima kao i dodatnim zatvorenim prostorom i sadržajima koji će biti na raspolaganju rekreativcima i profesionalnim sportašima", napisao je Draško Stanivuković.

Prvi ATP turnir u BiH igrat će se od 16. do 23. aprila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije