Podaci koji će vas iznenaditi: Koliko su Đoković, Nadal i Federer slomili reketa u karijeri?

0
Radiosarajevo.ba
Podaci koji će vas iznenaditi: Koliko su Đoković, Nadal i Federer slomili reketa u karijeri?
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković

Novak Đoković nije uspio da u finalu Wimbledon savlada Carlosa Alcaraza i domogne se svoje osme titule na londonskoj traci jer ga je u tom pohodu zaustavio Alcaraz.

U jednom trenutku meča se Novak žestoko iznervirao i iskalio je bijes na reketu i mreži. Đoković je kažnjen sa osam hiljada eura (16.000 maraka) zbog lomljenja reketa posle finala i to mu je bio 54. polomljen reket u karijeri.

Dostupna statistika kaže da je smireni Roger Federer 11 puta slomio reket, što je iznenađenje za mnoge a Rafael Nadal vjeorvali ili ne samo jednom.

Stravična nesreća u BiH: Uslijed teških povreda poginula jedna osoba

Stravična nesreća u BiH: Uslijed teških povreda poginula jedna osoba

Apsolutni rekorder je Marat Safin, koji je u karijeri razbio više od 700 reketa, a Pat Cash kaže da su Andy Roddick i Goran Ivanišević jednako bliski ludom Rusu. Cash je priznao da ih je polomio oko 40, a za Borisa Beckera je rekao da je Nijemac vodio računa o njegovoj opremi i da je sa jednim reketom igrao godinu-dvije.

Legendarni Goran Ivanišević je napravio presedan u historiji tenisa postavši prvi igrač u historiji koji je predao meč jer je ostao bez reketa. Tokom Samsung Opena 2000. morao je da preda meč protiv Korejca Lee Hyung-taika jer je polomio sva tri komada koja je imao i nije imao čime da nastavi meč, pišu srbijanski mediji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije