Počeo glavni dio turnira 'Sarajevski Kiseljak Open'

Sponzorisani tekst
Počeo glavni dio turnira 'Sarajevski Kiseljak Open'
Foto: Sarajevski kiseljak / Sarajevski Kiseljak Open

Danas se na međunarodnom ITF teniskom turniru Sarajevski kiseljak open igra 12 mečeva i to devet u singlu i tri preostala meča osmine finala za parove.

Dan otvaraju Ljubomir Čelebić i Marko Tepavac. Nakon njih na teren će drugi nositelj Miljan Zekić i domaća uzdanica Nerman Fatić. Treći meč igraju Alen Rogić Hadžalić i peti nositelj, Švicarac Jakub Paul. Četvrti meč na terenu igraju njemački predstavnik Tim Heger i Argentinac Francisco Cerundolo. Putnici u četvrtfinale parova riješit će se duelom između Podzusa i Ratniuka, te Frane i Luke Ninčevića.

Sarajevski Kiseljak Open - undefined

Foto: Sarajevski kiseljak: Sarajevski Kiseljak Open

Na terenu broj dva igrat će se tri meča. Prvi će na teren igrači koji su glavni dio žrijeba ušli kroz kvalifikacije, Estonac Glinka i Hrvat Bilješko. Drugi meč igrat će Hrvat Antun Vidak i Rus Igor Panin. U konkurenciji parova argentinska kombinacija Cerundolo/Dellatore igrat će protiv srbijanske kombinacije Ilić/Milenković.

Teren broj četiri ugostit će sedmog nositelja Cristophera O'Connela koji će snage odmjeriti protiv kvalifikanta Darke Jandrića. Hrvatskog putnika u osminu finala odlučit će Frane Ninčević i Duje Kekez u međusobnom srazu. Srpski teniser Dušan Rajić igrat će protiv sedmog nositelja, Brazilca Sorgija.

Zanimljiv meč nas očekuje i u konkurenciji dublova, Aldin Šetkić i Marko Tepavac igraju protiv Darke Jandrića i Gonzala Villanueve.

Takmičenje u parovima

Kada je riječ o parovima, mjesta u glavnom žrijebu bilo je za 16 dublova a jučer su odigrana četiri meča osmine finala.

Hrvati Duje Kekez i Antun Vidak savladali su Australce Johnsona i Bošnjaka 2 1 u setovima (6-2;6-7;10-1). Čelebić i Rogić Hadžalić sa 2-0 u setovima (7-5;6-2) izbacili su Dobrnjca i Markovskog.

Sjajan meč odigrali su Estonci Glinka i Raisma i Srbijanci Janković i Stojanović. Estonska kombinacija bila je uspješnija u dva tie-breaka.

Najveće iznenađenje u konkurenciji parova priredili su Brazilac Sorgi i Argentinac Cerundolo pobijedivši druge nositelje , Nijemca Strombachsa i Švicarca Paula.

Meč prvih nositelja Turchettija i Brazilca Leitea protiv Oreškovića i Rajića nije odigran, jer je hrvatsko-srpska kombinacija predala zbog povrede Oreškovića.

Šetkić dobio Brazilca Leitea

Prvi od kvalifikanata koji je izborio plasman u glavni ždrijeb singlova bio je Alen Rogić Hadžalić iz Hrvatske, kojemu je sunarodnjak Zvonimir Orešković predao meč zbog povrede kod rezultata 5-3 u prvom setu. Kroz kvalifikacije do glavnog dijela takmičenja stigli su i Duje Kekez, Ljubomir Čelebić, Darko Jandrić, Daniil Glinka, Domagoj Bilješko, Antun Vidak i Tim Heger.

Kekez je sa laganih 2-0 u setovima nadigrao Markovskog, dok je Čelebić izbacio Stepanića, također bez većih problema. Darko Jandrić otpor Mislava Bošnjaka slomio je tek u tie-breaku, kao i Vidak Srbijanca Daljeva. Tim Heger je sa dvaput po 6-3 slavio nad domaćim igračem Puljićem, a Glinka je u dva seta izbacio blago favoriziranog Tabrizija. Johnson je otpor Bilješku pružio samo u prvom setu, koji je izgubio sa 7-6.

Sarajevski Kiseljak Open - undefined

Foto: Sarajevski kiseljak: Sarajevski Kiseljak Open

Nakon kvalifikacija, odigrano je i sedam mečeva prvog kola takmičenja, te su poznati prvi učesnici osmine finala.

Marko Miladinović je lakše od očekivanog izbacio Nijemca Strombachsa, kao i Latvijac Pozdus Estonca Raismu. Prvi nositelj Aldin Šetkić u dva je seta dobio Brazilca Leitea, premda je Brazilac pružio jako dobar otpor. Drugi Brazilac Correia je sa dva puta po 6-3 nadigrao Rusa Ratniuka. Nicolo Turchetti nije imao problema sa Sabitom Šuntićem. Slovenac Razboršek izbacio je Srbljaka, također sa 2-0. U argentinskom okršaju Villanueva je sa 7-6 6-4 savladao Cerundola.

Zabava za cijelu porodicu

Podsjećamo, ovo je 20. jubilarno izdanje teniskog turnira u Kiseljaku koji se igra pod okriljem ITF-a, za ATP bodove te sa dosad najvećim nagradnim fondom od 25.000 dolara. Organizator turnira je TK Elliptic uz podršku općine Kiseljak a ulaz na sve mečeve je besplatan. S obzirom na prekrasan i miran ambijent u kojem se tereni nalazi (izvan općine Kiseljak, naselje Gromiljak) te infrastrukturu koju Klub nudi, održavanje turnira zaista nudi svim ljubiteljima sporta mogućnost potpunog uživanja u vrhunskom tenisu ali i mogućnost relaksacije za cijelu porodicu.

Sarajevski Kiseljak Open - undefined

Foto: Sarajevski kiseljak: Sarajevski Kiseljak Open

Osim općine Kiseljak projekt su podržali i Ministarstvo civilnih poslova, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona, te brojni sponzori: HT Eronet, JP Elektroprivreda HZ HB, Delta security, Heineken, Croatia osiguranje, Ceste company, Barić, Mix company, INOMA, Domotex Kiseljak, Juicy, Motel Zigi, Motel Maks, Elektro materijal NINA, Duno Lit, Pekara Matić, Marcaffe, Foto studio Pavlović, Euro Sport Kiseljak.

Sve informacije možete pratiti na https://www.tkelliptic.com/ a stream mečeva na Facebook stranici https://web.facebook.com/tkelliptickiseljak/.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije