Otvoreno prvenstvo Francuske ostaje na Roland Garrosu

Radiosarajevo.ba
Otvoreno prvenstvo Francuske ostaje na Roland Garrosu

Francuska teniska federacije je odlučila da zadrži Otvoreno prvenstov Francuske na obnovljenom Roland Garrosu. To znači da je odbačen plan prema kojem bi se ovaj popularni turnir preselio u predgrađe Pariza 2016. godine.

Versailles, Gonesse i lokacija u Marne-la-Valleeu su ponudili više prostora i nadali se dobijanju turnira. Međutim, u nedjeljnom glasanju Federacije, Gonesse je izgubio u prvoj rundi, Versailles u drugoj, dok je Pariz u finalnoj rundi protiv Marne-la-Valleea dobio 70 posto glasova, prenose agencije.

"To je istorijski odabir, vjerovatno najvažnija odluka u historiji federacije", izjavio je predsjednik FFT-a  Jean Gachassin.

Gradolnačelnik Pariza Bertrand Delanoe kazao je da će "Roland Garros" imati 60 posto uvećan kapacitet nakon 2015., prvenstveno zahvaljujući novoj areni od 5.000 sjedećih mjesta.

Međutim, iako će vremešni "Roland Garros" biti obnovljen, opet će najvjerovatnije biti najmanji Grand slam objekt. Otvorena prvenstva Australije i SAD-a imaju mnogo modernije objekte, dok je Wimbledon sagradio krov na centralnom terenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije