Otkrili smo ko je uslikao Novaka Đokovića u avion dok čita knjigu

6
A. S.
Otkrili smo ko je uslikao Novaka Đokovića u avion dok čita knjigu
Twitter / Bandić i Đoković u avionu

Ubrzo nakon što je postala viralna fotografija Novaka Đokovića, koja je nastala tokom njegovog leta iz Dubaija za Beograd, poslije višednevne drame u Australiji, portal Radiosarajevo.ba otkriva je ko je autor fotografije na kojoj srbijanski teniser čita knjigu 'Sanjaju li androidi radnička prava?' autora Milana Aranđelovića.

Riječ je o svjetski poznatom fotorepoteru AP-a Darku Bandiću, koji se sa Đokovićem našao u istom avionu na letu iz Dubaija za Beograd.

"Privatno sam bio u Dubaiju. Međutim, kad sam doznao da Đoković polijeće iz Melbournea, odmah sam reagirao i kupio kartu za sljedeći let iz Dubaija u Beograd", priča Bandić za portal Radiosarajevo.ba.

Oglasio se sud u Bijeljini o presudi pedofilu koji je pobjegao: Ne žele odgovoriti na jedno pitanje

Oglasio se sud u Bijeljini o presudi pedofilu koji je pobjegao: Ne žele odgovoriti na jedno pitanje

Bandić nam je otkrio i nekoliko detalja vezanih za taj let i kako je Đoković provodio vrijeme u avionu.

"Evidentno je bilo da je bio povučen i ničim se nije izdvajao od ostalih. Uglavnom, nenametljiv u svakom pogledu. Malo je čitao knjigu, malo spavao. Sve je bilo kao neki drugi običan let avionom", podvukao je Bandić.

Na naše pitanje da li je upoznat da je selfie sa Đokovićem, viralan u cijelom regionu, Bandić je kazao:
"Nastao je sasvim spontano. Taj selfie je bio više potrebe prijatelja".

Zanimljivo je da je fotografija postala viralna i u Bosni i Hercegovini, jer je na Facebook i Instagram grupi Raja sa Biroa fotoreporter AP-a Darko Bandić predstavljen kao da je Đokovića uslikao lider SDA Bakir Izetbegović.

U šali je uz fotografiju napisan naslov "Definitivno El Bake radi za Australiju", a na društvenim mrežama su brojni komentari.

Zanimalo nas je mišljenje Bandića o usporedbi sa Izetbegovićem.

"Nisam baš počašćen sa usporedbom", kazao je Darko Bandić, svjetski poznati fotoreporter AP-a za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije