Osvanula dva nepovoljna dokumenta po Đokovića: Pogledajte ovu bruku

0
Radiosarajevo.ba
Osvanula dva nepovoljna dokumenta po Đokovića: Pogledajte ovu bruku
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković

Kako odmiču dani i sati, tako je cijela vrlo mutna priča oko Novaka Đokovića i njegovog pokušaja ulaska, pa onemogućavanja, a zatim ipak ulaska u Australiju (zasad) sve zamućenija, piše Jutarnji.hr.

Štaviše, sve je ispunjenija muljažama ili barem ozbiljnim sumnjama u takvo što od srbijanskog tenisera.

Sada je osvanuo vrlo nepovoljan dokument, tačnije dva, koja istražuju australske vlasti, a koje je s preslikom objavio Ben Rothenberg, novinar New York Timesa i Spiegela.

Dramatično obraćanje Macrona: "Vojni, ekonomski i drugi pritisci mogli bi oslabiti i rascjepkati EU"

Dramatično obraćanje Macrona: "Vojni, ekonomski i drugi pritisci mogli bi oslabiti i rascjepkati EU"

Objavljena su naime dva rezultata jednog te istog PCR testa koji je Novak Đoković obavio u Beogradu 16. decembra 2021. Na jednom, prvotno objavljenom piše vrlo jasno da je test - negativan!

To bi značilo da Đoković nije bio zaražen prošlog mjeseca, a to nadalje znači ne samo da je lagao u dokumentu kojim traži australsku vizu, već u tom slučaju nema temelja za nikakvu "medicinsko izuzeće" od necijepljenja.

Međutim, osvanuo je jako brzo i novi dokument odnosno rezultat PCR testa. S istim datumom, istom brojem šifre i od iste institucije (Institut za javno zdravstvo Srbije), ali sada je na PCR testu napisano da je - pozitivan! Najblaže rečeno, jako, jako sumnjivo.

Australske vlasti ujedno vrlo pomno istražuju i gdje se sve kretao Novak Đoković po Beogradu 17. i 18. decembra 2021. Bio je naime viđen i snimljen u nekoliko javnih događaja, družio se s mnoštvom ljudi, a za nekog ko je navodno 16. decembra dobio pozitivan test, kako to teniser iz Beograda još uvijek tvrdi, ovakvo lutanje po gradu nije baš nešto što mu govori u prilog.

Niti to nije sve. Teniser iz Beograda je izgleda lagao i u još jednom detalju australskim vlastima. Onom kada je zapisao da prije polaska u Australiju nije nikuda putovao, a onda se ispostavilo da je - u Španjolsku.

Najvjerojatnije će tokom sutrašnjeg dana, Alex Hawke, ministar imigracija Australije donijeti odluku po pitanju ove trakavice.

Podsjetimo, Novaku Đokoviću je prošle sedmice ukinuta viza za Australiju gdje je došao kako bi se takmičio na Australian Open-u jer nije vakcinisan. Jučer je na sudu dobio žalbu na odluku o odbijanju vize. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije