Oglasio se Đoković nakon Wimbledona: Govorio o Rogeru i okusu trave

Radiosarajevo.ba
Oglasio se Đoković nakon Wimbledona: Govorio o Rogeru i okusu trave
Instagram / Novak Đoković sa trofejom iz Wimbledona

Novak Đoković je najveći teniser svih vremena. To je dokazao u nedjeljnom finalu u Wimbledonu, gdje je u finalu nakon pet sati velike borbe nadigrao Rogera Federera

Nestvarno: Koliko je Đoković zaradio pobjedom na Wimbledonu

Nole se u prethodna dva dana nije oglašavao. Slavio je i uživao u pobjedi. Danas je prekinuo šutnju i na svom zvaničnom Instagram profilu napisao nekoliko prigodnih rečenica.

Zašto je Đoković pojeo komad trave nakon pobjede na Wimbledonu

I da - ponovo oduševio...

"Bio je to meč za vek vekova. Meč koji ću doživotno pamtiti i prepričavati svojoj deci. Večna zahvalnost Nebesima što su mi dozvolili da budem deo ovakvog spektakla. U ovo meču je svega bilo. Poštovanje Federeru na velikoj borbi. Tenisko “Putovanje” u poslednjih 12 meseci je stvarno bilo fascinantno.

Zbog čega se Novak Đoković poklonio Kate Middleton, a Federer nije?

Vraćanje tenisu od povrede, želja da se dostigne nivo tenisa koji bi mi dozvolio da se takmičim za najveće trofeje u tenisu. Vera u sebe, upornost, posvećenost i velika podrška mojih bližnjih su mi dozvolili da budem ovde danas. Blagosloven sam i veoma sam svestan toga. 

Ove riječi oca Novaka Đokovića vraćaju nadu u život na ovim prostorima

Bilo je zadovoljstvo stvarati istoriju na drevnim terenima Wimbledon-a i deliti teren ponovo sa legendom našeg sporta. Nastaviću da sanjam da budem deo ovako nezaboravnih trenutaka u budućnosti. 

Uzgred, trava je bila ukusnija nego ikad", naveo je Đoković, uz nekoliko prigodnih heštegova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije