Oglasila se Đokovićeva majka nakon njegovog povratka u Beograd

5
Radiosarajevo.ba
Oglasila se Đokovićeva majka nakon njegovog povratka u Beograd
Foto: Profimedia / Dijana i Novak Đoković

Novak Đoković vratio se danas preko Dubaija iz Australije u Srbiju gdje je u beogradsku zračnu luku Nikola Tesla sletio 15-ak minuta nakon podneva.

Izbjegao je novinare i navijače koji su ga dočekali s pitanjima i podrškom nakon što je deportiran iz Australije bez mogućnosti da zaigra na Australian Openu.

Najbolji tenisač svijeta bio je, podsjetimo, prisiljen napustiti Australiju budući da mu je bio zabranjen ulazak u nju jer nije cijepljen protiv koronavirusa.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Prije toga je savezni sud potvrdio vladinu odluku o ukidanju njegove vize, uz obrazloženje da Đokovićeva odluka da se ne cijepi protiv koronavirusa predstavlja rizik za zemlju.

Jednoglasna odluka tročlanog sudskog vijeća označila je kraj njegovog boravka u Australiji.

Đoković je trenutačno u Beogradu, a tamo će i ostati sljedećih nekoliko dana, potvrdila je njegova majka Dijana Tanjugu.

Potvrdila je i da se on neće očitovati o odluci australijskih vlasti za vrijeme boravka u rodnom gradu.

Đoković je u Australiji želio osvojiti svoj deseti Grand Slam naslov na tamošnjem turniru i rekordni 21. ukupno. Zasad ih ima 20, koliko i Roger Federer i Rafael Nadal

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije